Επιλογή Σελίδας

Αγαπητές φοιτήτριες, Αγαπητοί φοιτητές,

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΑΠΘ στη Συμμαχία για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο EPICUR, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη επιλογής μαθημάτων για το εαρινό εξάμηνο 2021-2022, που απευθύνονται στους φοιτητές των οκτώ πανεπιστημίων της Συμμαχίας EPICUR και τα οποία θα προσφερθούν διαδικτυακά. Οι φοιτητές του ΑΠΘ έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μαθήματα που προσφέρονται από τα Πανεπιστήμια της Συμμαχίας, πλην αυτών που προσφέρονται από το ΑΠΘ.

Tα προσφερόμενα μαθήματα αφορούν στις θεματικές ενότητες:

  1. Language training for mobility και
  2. Liberal Arts and Sciences.

H διαδικασία υποβολής αιτήσεων γίνεται μέσα από το καινοτόμο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο αναπτύχθηκε από το ΑΠΘ σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καρλσρούης (KIT), στο πλαίσιο του EPICUR. Η διαδικασία είναι απλή και γίνεται με χρήση του ιδρυματικού σας λογαριασμού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας EPICUR Campus.

Αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 15 Δεκεμβρίου 2021. Όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρέπει να υποβάλλονται στην αγγλική γλώσσα.

Για περισσότερες πληροφορίες και για τους καταλόγους των προσφερόμενων μαθημάτων, μπορείτε να επισκεφτείτε τον σύνδεσμο: https://epicur.education/course-registration-for-the-spring-semester-2022/ .

Τα μαθήματα που προσφέρονται στο πλαίσιο του EPICUR διαθέτουν συγκεκριμένο αριθμό πιστωτικών μονάδων (ECTS). Το αν το μάθημα που θα παρακολουθήσετε και θα ολοκληρώσετε επιτυχώς, θα αναγνωριστεί ή όχι (με τον ίδιο ή διαφορετικό αριθμό ECTS), αν θα περιληφθεί στο Παράρτημα Διπλώματος κτλ., εξαρτάται από το εκάστοτε Τμήμα του ΑΠΘ. Για τον λόγο αυτό, συνιστάται, πριν την υποβολή αίτησης, η επικοινωνία με τον αρμόδιο Συντονιστή EPICUR που έχει οριστεί για κάθε Τμήμα του ΑΠΘ, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες αναγνώρισης. Τα στοιχεία των Συντονιστών EPICUR για κάθε Τμήμα του ΑΠΘ μπορείτε να τα αναζητήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://drive.google.com/file/d/1ziJxGjN9zzbELzeK8_nTi62iZLYSH8-l/view?usp=sharing

Για οποιεσδήποτε άλλες ερωτήσεις οι οποίες αφορούν στη διαδικασία της αίτησης και τις προϋποθέσεις εισαγωγής σε κάθε μάθημα, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που αναφέρονται στη δημοσιευμένη Πρόσκληση.

Με εκτίμηση,

Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος

Καθηγητής Δημήτριος Κωβαίος

Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας

Πηγή: ΑΠΘ