Επιλογή Σελίδας

Δελτίο Τύπου
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία της Επιστήμης»
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Ένας χρόνος λειτουργίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος
«Επικοινωνία της Επιστήμης»
Τα επόμενα βήματα.

Σε λίγο καιρό κλείνει ένας χρόνος λειτουργίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επικοινωνία της Επιστήμης» του ΕΑΠ, που είναι το πρώτο σχετικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα.

Με αφετηρία το γεγονός αυτό αλλά και για την ενημέρωση όσων πιθανώς ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν στο μέλλον, καθώς ήδη είναι ανοικτές οι αιτήσεις για το εαρινό εξάμηνο του ακαδ. έτους 2020-21, διοργανώνεται από την Ακαδημαϊκή Επιτροπή Εποπτείας του προγράμμα-τος ανοικτή διαδικτυακή εκδήλωση την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021, 19.30.

Θα χαιρετήσουν:

  • Ο Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ΕΑΠ, καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, κ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλος

και

  • Ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών καθηγητής κ. Εμμανουήλ Κουτούζης

Ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι:

https://hou.webex.com/hou/j.php?MTID=m6889e4c64cb0c3bfacaa3a85fece714d

Λίγα λόγια για το ΜΠΣ «Επικοινωνία της Επιστήμης»

Η Επικοινωνία της Επιστήμης ενδυναμώνοντας τον διάλογο μεταξύ επιστήμης και κοινωνί-ας, συμβάλλει στην αποδυνάμωση ψευδοεπιστημονικών απόψεων και στην καταπολέμηση σύγ-χρονων μορφών αμάθειας και δεισιδαιμονίας.

Επιπλέον αποτελεί και έναν δυναμικό επαγγελματικό κλάδο που αφορά:

  • τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης που παράγεται σε κέντρα επιστημονικής και τεχνολο-γικής καινοτομίας
  • τη λήψη αποφάσεων για σύνθετα τεχνοεπιστημονικά ζητήματα και τη διαμόρφωση επιστη-μονικής και τεχνολογικής πολιτικής
  • την αναπλαισίωση της επιστημονικής και τεχνολογικής γνώσης στα Μέσα Μαζικής Επικοι-νωνίας με έμφαση στις σύγχρονες μορφές τους όπως είναι το Διαδίκτυο.
  • τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε μουσεία επιστήμης και τεχνολογίας και την παραγωγή του σχετικού οπτικοακουστικού υλικού

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επικοινωνία της Επιστήμης» φιλοδοξεί να τροφοδοτήσει τους επαγγελματίες (επιστήμονες, δημοσιογράφους, επιμελητές μουσείων, εκπαιδευτικούς) με εργα-λεία και μεθόδους που θα τους επιτρέψουν να διευρύνουν τις γνώσεις και ικανότητές τους. Ένας από τους κύριους στόχους του είναι να συμβάλει στην καλλιέργεια μιας κουλτούρας εξωστρέ-φειας της επιστημονικής κοινότητας και προβολής της επιστημονικής έρευνας στη δημόσια σφαίρα. Επιπρόσθετα, εξαιτίας της ιδιαίτερης συνθήκης της πανδημίας αλλά και του πολυσύνθε-του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής που οι επιπτώσεις του ολοένα και γίνονται περισσότερο φανερές στην καθημερινή μας ζωή, η εκπαίδευση στην Επικοινωνία της Επιστήμης κρίνεται α-κόμα πιο αναγκαία προκειμένου οι πολίτες να γνωρίσουν με υπεύθυνο τρόπο τα κριτήρια, τις μεθόδους και τα όρια των επιστημών και της τεχνολογίας, καθώς και το θεσμικό πλαίσιο λήψης αποφάσεων σε τεχνοεπιστημονικά ζητήματα.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Επικοινωνία της Επιστήμης” εδώ.

Πληροφορίες για Αιτήσεις εδώ.

Πηγή: ΕΑΠ