Επιλογή Σελίδας

Συνάντηση με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας, Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «η καρδιά του παιδιού» πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Άγγελος Συρίγος.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος ιδρύθηκε από γονείς καρδιοπαθών παιδιών με σκοπό την ηθική και υλική στήριξη καθώς και την παροχή πληροφόρησης στις οικογένειες τους. 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Αθηνά Κολτσιδοπούλου, η Αντιπρόεδρος κα Κατερίνα Γκολφινοπούλου Σπυροπούλου και ο Γενικός Συντονιστής κος Άγγελος Αγγελόπουλος. Ο Υφυπουργός Παιδείας ενημερώθηκε για το αντικείμενο, τις δράσεις και τα προβλήματα του Συλλόγου καθώς και την ανάγκη να καλυφθεί ένα σημαντικό κενό στην ποιότητα και την ιατρική φροντίδα των παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες. 

Ως ιδιαίτερα σημαντικό τέθηκε το θέμα της επίσημης θεσμοθέτησης της εξειδίκευσης στην Παιδοκαρδιοχειρουργική αλλά και την Παιδοκαρδιολογία, εξειδικεύσεις που δεν υφίστανται επισήμως στην Ελλάδα. 

Ο κος Συρίγος δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ούτως ώστε η Ελλάδα να μην υπολείπεται στον τομέα αυτό καμιάς προηγμένης χώρας και τα καρδιοπαθή ελληνόπουλα να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας ιατρική φροντίδα. 

Πηγή: ΥΠΑΙΘ