Επιλογή Σελίδας

Ημερομηνία & Ώρα: Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021 13:00

Τοποθεσία Zoom

Είσοδος Ελεύθερη είσοδος

Τον Δεκέμβριο συνεχίζουμε με ενθουσιασμό τη Λέσχη Ανάγνωσης για εφήβους, με συντονίστρια τη συγγραφέα Στέλλα Κάσδαγλη.
 

Το βιβλίο που θα διαβάσουμε τον Δεκέμβριο μαζί είναι οι Μικρές Κυρίες της Λουίζα Μέι Άλκοτ. 

Γι’ αυτή τη χριστουγεννιάτικη συνάντηση, 30 μέλη από 12 έως 16 ετών, δίνουν ραντεβού διαδικτυακά, την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου στις 13.00, για να ανακαλύψουν κι άλλους κόσμους που περιμένουν να δημιουργηθούν από τους ίδιους τους αναγνώστες, δηλαδή εμάς. 

Μην ανησυχείς αν δεν προλάβεις να διαβάσεις όλο το βιβλίο ή αν δεν ήρθες στην προηγούμενη συνάντησή μας: έτσι κι αλλιώς, κάθε μήνα, η Στέλλα θα δίνει το σύνθημα, ανακοινώνοντας το βιβλίο που θα διαβάσουμε όλοι μαζί τις επόμενες εβδομάδες. Στο τέλος του μήνα, η παρέα που θα έχει διαβάσει το βιβλίο (έστω, το μισό!) θα συναντιέται για να ανταλλάξει σκέψεις, εντυπώσεις, συναισθήματα και ανησυχίες, με αφετηρία αυτό που διαβάσαμε -είτε μας άρεσε πολύ, είτε όχι και τόσο.

Λίγα περισσότερα λόγια για το βιβλίο του Δεκεμβρίου:
Οι Μικρές κυρίες
 είναι ένα από τα πιο διαβασμένα και αγαπημένα μυθιστορήματα όλων των εποχών (σημείωση Στέλλας: εγώ το έχω διαβάσει τουλάχιστον 9 φορές!). Τοποθετημένο στη Νέα Αγγλία των χρόνων του Αμερικανικού Εμφυλίου, παρακολουθεί τις ζωές τεσσάρων χαρισματικών αδελφών και, παρόλο που γράφτηκε πάνω από έναν αιώνα πριν, εξακολουθεί να συναρπάζει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες και αναγνώστριες χάρη στους ανάγλυφους χαρακτήρες του και τα διαχρονικά μηνύματα που, από πολλές απόψεις, μας αφορούν ακόμα, καθημερινά

Η υπόθεση:
Στη Νέα Αγγλία των χρόνων του Αμερικανικού Εμφυλίου, τέσσερις αδερφές, η καλοσυνάτη και λογική Μεγκ, η ζωηρή Τζο με αληθινό ταλέντο στη συγγραφή, η γλυκιά και ντροπαλή Μπεθ και η μικρή και χαϊδεμένη Έιμυ, μαζί με τον φίλο τους τον Λώρη και τον δάσκαλό του, κύριο Μπρουκ, κάνουν μαζί ένα δύσκολο ταξίδι -από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση κι από τον πόλεμο στην ειρήνη.

Λίγα περισσότερα λόγια για τη Στέλλα:
Η Στέλλα Κάσδαγλη είναι συγγραφέας, μεταφράστρια, συνιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Women On Top και εκπαιδεύτρια εφήβων και ενηλίκων. Τελείωσε (ένας Θεός ξέρει πώς) τη Γαλλική φιλολογία στην Αθήνα και μετά σπούδασε Θεωρία των ΜΜΕ στο Λονδίνο. Δούλεψε για αρκετά χρόνια ως διευθύντρια σύνταξης στο περιοδικό Cosmopolitan, ενώ παράλληλα έγραφε και σε άλλα ελληνικά και αγγλόφωνα έντυπα και sites. Πλέον σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις για την ενδυνάμωση των γυναικών, γράφει για θέματα που θα ήθελε να συζητιούνται πιο πολύ, μεταφράζει ξένη λογοτεχνία και συντονίζει εργαστήρια για εφήβους με θέμα την εικόνα σώματος, το ίντερνετ και την κοινωνική αλλαγή. Είναι επίσης (ουφ!) συνιδρύτρια του δικτύου Mentorkids και της online λέσχης ανάγνωσης Bookworm. Έχει γράψει τα βιβλία:  Κοιλίτσα.com,  Ήθελα μόνο να χωρέσω, 30 γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο (και πώς μπορείς να τον αλλάξεις κι εσύ) και την σειρά της Πριγκίπισσας Αθηνάς. Έχει δύο κόρες και μεγαλώνει μαζί τους στην Αθήνα.

Το βιβλίο Μικρές Κυρίες κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη, Μίνωα και άλλες.

Τετάρτη 29/12 | 13.00-14.30
Zoom

Έως 30 συμμετοχές
Για αγόρια και κορίτσια 12-16 ετών
Συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή

Οι προεγγραφές ανοίγουν τη Παρασκευή 03/12

Η συμμετοχή θα είναι διαθέσιμη μέσα από τον σύνδεσμο που θα λάβουν οι πρώτοι/ες 30 που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Για τη συμμετοχή στη Λέσχη είναι απαραίτητο όσοι και όσες κρατούν θέση να έχουν διαβάσει το βιβλίο του μήνα (έστω, το μισό!).

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, το εφηβικό βιβλίο της Λέσχης Ανάγνωσης Δεκεμβρίου, έχει επιλεγεί από το Προσωπικό της ΕΒΕ.

Πηγή: ΚΠΙΣΝ