Επιλογή Σελίδας

Η Πόλη του Αύριο ανοίγει ξανά τις πόρτες της και προσκαλεί νέους ανθρώπους με καινοτόμες ιδέες και λαμπερά μυαλά να την κατοικήσουν.

O Ανδρέας μελετά την επιδημιολογία και χτίζει γέφυρες με τη γνώση του. Ο Σπύρος κάνει έρευνα στη βιοχημεία και ανοίγει νέους δρόμους με τις καινοτόμες ιδέες του. Η Κατερίνα εμβαθύνει στη σχολική ψυχολογία και δημιουργεί γερά θεμέλια με τη σκέψη της. Εκείνοι, μαζί με άλλους 7.408 κατοίκους, μένουν στην πόλη του αύριο, στην πόλη των Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση. Οι κάτοικοι αυτής της πόλης δεν σταματούν ούτε στιγμή να εξελίσσονται, να καινοτομούν, να αριστεύουν και να αλλάζουν την κοινωνία προς το καλύτερο.

Η πόλη του αύριο μεγαλώνει χάρη σε εσάς. Οι αιτήσεις ξεκίνησαν.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και λοιπών δικαιολογητικών λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2022. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά τις 15 Ιουλίου 2022, μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος.

Οι αιτήσεις για τις Υποτροφίες του Ιδρύματος Ωνάση 2022-23 ξεκίνησαν. Προθεσμία υποβολής: 28 Φεβρουαρίου 2022

Προγράμματα Υποτροφιών Ιδρύματος Ωνάση για το Ακαδημαϊκό Έτος 2022-23

Το Ίδρυμα Ωνάση ανακοινώνει το πρόγραμμα υποτροφιών ακαδημαϊκού έτους 2022-23. Οι υποψήφιοι παρακαλούνται να διαβάσουν προσεκτικά το κείμενο της ανακοίνωσης υποτροφιών που αναφέρει τους όρους και προϋποθέσεις χορήγησης υποτροφίας και τις διαθέσιμες ειδικεύσεις και επίπεδα σπουδών πριν τη συμπλήρωση και υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα προκήρυξη υποτροφιών, τους σχετικούς όρους, την αίτηση και τα δικαιολογητικά παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Συχνές Ερωτήσεις και στον Κανονισμό Υποτροφιών ή να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Υποτροφιών μέσω e-mail στη διεύθυνση scholarship.applications@onassis.org ή μέσω τηλεφώνου στο +30 210 37 13 053, -054, -055, -056, -057.

Oι υποτροφίες απευθύνονται σε όσους έχουν ελληνική ιθαγένεια ή/και εθνικότητα ή έχουν αποφοιτήσει από ελληνικό πανεπιστήμιο και είναι κάτοχοι απολυτηρίου Ελληνικού Λυκείου, ανεξαρτήτως ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν νόμιμη άδεια διαμονής στην Ελλάδα.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και λοιπών δικαιολογητικών λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2022. Δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής.

Ανακοίνωση Υποτροφιών 2022-23 (Όροι και Προϋποθέσεις)

Αίτηση για σπουδές στο εξωτερικό

Αίτηση για σπουδές στην Ελλάδα

Υπεύθυνη Δήλωση Κόστους ΣπουδώνΈντυπο συστατικής επιστολής στα ελληνικάΈντυπο συστατικής επιστολής στα αγγλικάΥπόδειγμα Βεβαίωσης Κατάταξης Υποψηφίου (στα ελληνικά)Υπόδειγμα Βεβαίωσης Κατάταξης Υποψηφίου (στα αγγλικά)Συχνές ερωτήσειςΚανονισμός

Γνωρίστε κάποιους μόνο από τους χιλιάδες κατοίκους της Πόλης του Αύριο, που ζουν σε αυτή την τελευταία δεκαετία:

Ευάγγελος Δεληκωνσταντής – Υπότροφος 2017
Τιμήθηκε με το βραβείο 2021 EFCE Excellence Award in Process Intensification από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Χημικών Μηχανικών για την πρωτοποριακή δουλειά του στη διαδικασία μετατροπής από μεθάνιο σε αιθυλένιο.

Ανδρέας Τσιάρτας – Υπότροφος 2017
Είναι ένας από τους 4 νικητές, σε σύνολο 143 υποψηφίων, του διαγωνισμού DYCE (Discovering Young Composers of Europe), για το έργο του “Pnoé” για σύνολο δωματίου, που παρουσιάστηκε στο Sentralen του Όσλο από το Cikada Ensemble, υπό τη διεύθυνση του Christian Eggen.

Παναγιώτης Μπάρκας – Υπότροφος 2018
Τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο της Τράπεζας της Ελλάδος, για την πρωτότυπη επιστημονική του μελέτη με θέμα «Προσδιοριστικοί παράγοντες των επενδύσεων στην Ελλάδα».

Χριστίνα Καραφυλλιά – Υπότροφος 2017
Έλυσε δύο μαθηματικά προβλήματα που παρέμεναν ανοιχτά από το 1996.

Δώρα Χατζή-Ροδοπούλου – Υπότροφος 2014
Τιμήθηκε με το βραβείο European Heritage Award / Europa Nostra Award 2021 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Europa Nostra. Το ερευνητικό έργο της επικεντρώνεται στην πρακτική της επανάχρησης της βιομηχανικής κληρονομιάς στην Ευρώπη, με ιδιαίτερη έμφαση στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, την Ισπανία και την Ελλάδα, και παρέχει ένα αναγκαίο εναλλακτικό πλαίσιο για τη βελτίωσή της.

Μαριάννα Καψετάκη – Υπότροφος 2017
Επιλέχθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα “30 under 30” του περιοδικού “Forbes”. Η κύρια μελέτη του διδακτορικού της στη Γνωσιακή Νευροεπιστήμη επικεντρώθηκε στο ζήτημα της χωρικής μνήμης σε ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό.

Στέφανος Λεβίδης – Υπότροφος 2017
Είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας Forensic Architecture του Πανεπιστημίου Goldsmiths. H συμβολή τους ήταν καθοριστική στην καταδίκη των μελών της Χρυσής Αυγής και την ανακήρυξή της ως εγκληματική οργάνωση.

Δανάη Μανωλέσου – Υπότροφος 2015
Είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας που σχεδίασε 3D printing Ασπίδες Προσώπου τύπου 3DVFaceShield, οι οποίες διατίθενται δωρεάν σε Νοσοκομεία Α΄ Γραμμής στη μάχη κατά του Covid-19.

Μαρία Δημακοπούλου – Υπότροφος 2015
Έλυσε ένα πολυετές άλυτο πρόβλημα των επεξεργαστών Intel, ενώ τελείωσε τις σπουδές της µε απόλυτο 10, για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΜΠ.

Θεόδωρος Γιαβρίδης – Υπότροφος 2015
Συνέβαλε στη δημιουργία νέων «όπλων» για την καταπολέμηση του καρκίνου. Η θεραπεία που προτείνει βασίζεται στην «εκπαίδευση» των κυττάρων του ανοσοποιητικού του ασθενούς, ώστε να αναγνωρίζουν και να καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα.

Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη – Υπότροφος 2016
Έχει τιμηθεί τρεις φορές από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου με το βραβείο της καλύτερης ταινίας μικρού μήκους, ενώ ήταν υποψήφια για το αντίστοιχο βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας EFA (European Academy Awards), το 2015 και το 2017.

Δήμητρα Πουλή– Υπότροφος 2014
Είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας που ανακάλυψε μια νέα πρωτοποριακή τεχνική μη επεμβατικής διάγνωσης του καρκίνου του δέρματος.

Παναγιώτης Κυριακόπουλος– Υπότροφος 2019
Τιμήθηκε με το βραβείο αριστείας 2021 του Adam Smith Business School του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, για την έρευνά του στα τεχνολογικά πάρκα, τη διεθνοποίηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη διεθνή επιχειρηματικότητά και τη διεθνή στρατηγική επιχειρήσεων.

Πηγή: Ίδρυμα Ωνάση