Επιλογή Σελίδας

Στον ανήσυχο και συναρπαστικό κόσμο των εφήβων μεταφέρει τους επισκέπτες η έκθεση φωτογραφίας Teens PRESS photostories 2021, η οποία εγκαινιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 18 Δεκεμβρίου 2021 στην αποθήκη Δ΄, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού  και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, φιλοξενεί στην έκθεση  131 φωτογραφίες εφήβων από όλη τη Μακεδονία και Θράκη, που επιχειρούν να ερμηνεύσουν, με την έξαψη της νιότης και τη γοητεία της αμφισβήτησης, την περιρρέουσα καθημερινότητα.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ, βράβευσε το έργο της Αλεξάνδρας Βυζαντιάδου, μαθήτριας Β΄ Λυκείου του Κολεγίου «Ανατόλια», με τίτλο «Τέχνη, πηγή γνώσης» (κατηγορία «Εκπαίδευση»).  Το Πανεπιστήμιο εκπροσώπησε ο κ. Γεώργιος Κουλαουζίδης, επίκουρος καθηγητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, και η Αγάπη Συμεωνίδου, υπεύθυνη του παραρτήματος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη.

Την Teens PRESS photostories 2021 μπορούν να επισκεφθούν ομάδες σχολείων, κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης και με αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας.

Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας έχουν ως εξής: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη από 10:00 έως και τις 17:00, Τετάρτη και Παρασκευή από 10:00 έως και τις 20:30, Σάββατο από 10:00 έως και τις 14:00.

Η έκθεση φωτογραφίας θα διαρκέσει έως τις 11 Ιανουαρίου 2022.

Τη δράση υποστηρίζει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το οποίο με stand θα βρίσκεται στο χώρο της έκθεσης, καθ’ όλη τη διάρκειά της.

Πηγή: ΕΑΠ