Επιλογή Σελίδας

Πώς συνδέεται η ηγεσία με την γυναικεία ενδυνάμωση; Ποια είναι τα soft skills και οι επικοινωνιακές δεξιότητες που χρειάζεται μια γυναίκα για να ακουστεί η φωνή της και να καταλάβει τον χώρο που της αντιστοιχεί στην δημόσια και ιδιωτική ζωή; To Ίδρυμα Λαμπράκη, στο πλαίσιο των προγραμμάτων εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης που υλοποιεί, ξεκινάει τη νέα του πρωτοβουλία ReWoman, η οποία απευθύνεται σε κάθε γυναίκα που επιθυμεί να επενδύσει στην προσωπική της ανάπτυξη.

Σε συνεργασία με φορείς, οργανώσεις και επιστήμονες που εξειδικεύονται σε επιμέρους αντικείμενα, το ReWoman  προσφέρει σεμινάρια και εργαστήρια σε ποικίλες θεματικές, όπως η ηγεσία, η έμφυλη βία στην ψηφιακή εποχή, η επιχειρηματικότητα, οι ψηφιακές δεξιότητες, η επικοινωνία και η τέχνη. Γυναίκες κάθε ηλικίας, από όλη την Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν, διαδικτυακά workshops από έμπειρες/-ους εισηγήτριες/τές.

Σε μια εποχή όπου ο δημόσιος διάλογος για τις  ανισότητες φύλου και τα στερεότυπα βρίσκεται στο προσκήνιο και σε μια χώρα που κατατάσσεται σταθερά τελευταία στον Ευρωπαϊκό Δείκτη Ισότητας Φύλων, είναι πολύ σημαντικό να υποστηρίξουμε τη γυναίκα με τα κατάλληλα εργαλεία, τις γνώσεις και τα ερεθίσματα ώστε να αντιληφθεί και να ενεργοποιήσει τις δυνάμεις που ήδη διαθέτει, να αποκτήσει νέες γνώσεις και δεξιότητες, να αναγνωρίσει και να υπερβεί τα στερεότυπα φύλου και εντέλει να συμμετάσχει ισότιμα στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή.

Κάθε σεμινάριο του ReWoman είναι αυτοτελές και ανεξάρτητο. Τα σεμινάρια,  τα οποία πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως, ανακοινώνονται στον δικτυακό τόπο (www.lrf.gr) και στον λογαριασμό facebook (https://www.facebook.com/lambrakisfoundation) του Ιδύματος Λαμπράκη και οι αιτήσεις υποβάλλονται online.

Ήδη, μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2021 πραγματοποιήθηκαν τα τρία πρώτα σεμινάρια του ReWoman σε συνεργασία με τη Grow with Google και τη Datawo. To 2022 θα ξεκινήσει για το ReWoman με το “I am Remarkable”, το σεμινάριο της Google που βοηθά κάθε γυναίκα να αναγνωρίσει τις επιτυχίες της. Ακολουθείστε μας για να ενημερώνεστε για το πρόγραμμα και τις δράσεις μας.

Πηγή: Ίδρυμα Λαμπράκη