Σε λίγο καιρό κλείνει ένας χρόνος λειτουργίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επικοινωνία της Επιστήμης» του ΕΑΠ, που είναι το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του είδους του στην Ελλάδα.
Με αφετηρία το γεγονός αυτό αλλά και για την ενημέρωση όσων πιθανώς ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν στο μέλλον, καθώς ήδη είναι ανοικτές οι αιτήσεις για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2021-22, διοργανώνεται από την Ακαδημαϊκή Επιτροπή Εποπτείας του προγράμματος ανοικτή διαδικτυακή εκδήλωση, τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022, 18.00.
Θα χαιρετήσουν:
Ο Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ΕΑΠ, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, κ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλος
και
Ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ καθηγητής κ. Εμμανουήλ Κουτούζης
Στην εκδήλωση συμμετέχει με παρέμβασή του σχετικά με το φαινόμενο της Κλιματικής Αλλαγής, ο Ακαδημαϊκός, Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητής κ. Χρήστος Ζερεφός.
Ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι: https://hou.webex.com/hou/j.php?MTID=mc89416882c5046ff95a650eb4572b2b6
Λίγα λόγια για το ΜΠΣ «Επικοινωνία της Επιστήμης»
Η Επικοινωνία της Επιστήμης ενδυναμώνοντας τον διάλογο μεταξύ επιστήμης και κοινωνίας, συμβάλλει στην καταπολέμηση σύγχρονων μορφών αμάθειας και δεισιδαιμονίας.
Επιπλέον αποτελεί και έναν δυναμικό επαγγελματικό κλάδο που αφορά:
- τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης που παράγεται σε κέντρα επιστημονικής και τεχνολογικής καινοτομίας
- τη λήψη αποφάσεων για σύνθετα τεχνοεπιστημονικά ζητήματα και τη διαμόρφωση επιστημονικής και τεχνολογικής πολιτικής
- την αναπλαισίωση της επιστημονικής και τεχνολογικής γνώσης στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας με έμφαση στις σύγχρονες μορφές τους όπως είναι το Διαδίκτυο.
- τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε μουσεία επιστήμης και τεχνολογίας και την παραγωγή του σχετικού οπτικοακουστικού υλικού
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επικοινωνία της Επιστήμης» φιλοδοξεί να τροφοδοτήσει τους επαγγελματίες (επιστήμονες, δημοσιογράφους, επιμελητές μουσείων, εκπαιδευτικούς) με εργαλεία και μεθόδους που θα τους επιτρέψουν να διευρύνουν τις γνώσεις και ικανότητές τους. Ένας από τους κύριους στόχους του είναι να συμβάλει στην καλλιέργεια μιας κουλτούρας εξωστρέφειας της επιστημονικής κοινότητας και προβολής της επιστημονικής έρευνας στη δημόσια σφαίρα. Επιπρόσθετα, εξαιτίας της ιδιαίτερης συνθήκης της πανδημίας αλλά και του πολυσύνθετου φαινομένου της κλιματικής αλλαγής που οι επιπτώσεις του γίνονται ολοένα και εμφανέστερες, η εκπαίδευση στην Επικοινωνία της Επιστήμης γίνεται ακόμα πιο αναγκαία προκειμένου οι πολίτες να γνωρίσουν με υπεύθυνο τρόπο τα κριτήρια, τις μεθόδους και τα όρια των επιστημών και της τεχνολογίας, καθώς και το θεσμικό πλαίσιο λήψης αποφάσεων σε τεχνοεπιστημονικά ζητήματα.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Προγράμματος.
Πηγή: ΕΑΠ