Επιλογή Σελίδας

κεραμική για παιδιά 7+

Τετάρτη 5-6 μ.μ.

με τον εικαστικό Δημήτρη Παπαχρήστο

Μικροί δημιουργοί με μεγάλες ιδέες!

Χρησιμοποιώντας τον πηλό, ένα γήινο και φυσικό υλικό, μαθαίνουμε όλα τα μυστικά της τέχνης των κεραμοποιών. Φτιάχνουμε χρηστικά, διακοσμητικά και πολλά άλλα αντικείμενα, τα ψήνουμε και τα χρωματίζουμε δίνοντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία της κεραμικής τέχνης στους μικρούς μαθητές.

Πρόγραμμα

Στον κύκλο 8 μαθημάτων του εργαστηρίου, ξεκινάμε μαθαίνοντας τις βασικές αρχές επεξεργασίας του πηλού και πώς να χειριζόμαστε τα εργαλεία μας. Ερχόμαστε σε επαφή με τις κατηγορίες αντικειμένων που μπορούμε να φτιάξουμε και δοκιμάζουμε τις δικές μας δημιουργίες σε κάθε θεματική. Κούπες, πιάτα και διακοσμητικά μας περιμένουν να δώσουμε την δική μας μοναδική εκδοχή. Με το τέλος του κάθε κύκλου ξεκινάμε τον επόμενο μαθαίνοντάς περισσότερα για την τέχνη της κεραμικής.

Δημήτρης Παπαχρήστος

Γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Το 2012 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και κατεύθυνση στη ζωγραφική, με καθηγητές τους Αναστάσιο Χρηστάκη και Γιάννη Κονταράτο. Από το 2013 είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και καλλιτεχνικά projects σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Από το 2014 μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Ναυπλίου, ενώ παράλληλα εργάζεται ως καθηγητής εικαστικών. Από τον Απρίλιο του 2019 συνεργάζεται με το ΦΟΥΓΑΡΟ.,πρόγραμμα μαθημάτων,Τετάρτη 5-6μμγια παιδιά από 7 έως 14 ετώνμόνο με κράτηση συμμετοχής,πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής,

27520 47370 | 6944 411 041 | workshops@anthosfougaro.gr

Πηγή: FOUGARO