Επιλογή Σελίδας

Διεθνής διάκριση για φοιτήτρια του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ Διεθνής διάκριση για φοιτήτρια του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας επιχειρηματικότητας του ΙΕΕΕ. Η φοιτήτρια του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ και επίσημη εκπρόσωπος του ΙΕΕΕ για την πρωτοβουλία επιχειρηματικότητας 2021, Χρυσούλα Τσιμπέρη, κατέκτησε πανευρωπαϊκό βραβείο καλύτερης ambassador για το έτος 2021, για τη δράση της, με τίτλο «Innovation for Health (Wei4H) 2021». Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εβδομάδας επιχειρηματικότητας του IEEE Region 8, στις 12-14/11/2021. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να φέρει κοντά ερευνητές, επιχειρηματίες και φοιτητές για να συζητήσουν και να διαμορφώσουν το μέλλον της έρευνας και της καινοτομίας στην Ευρώπη και όχι μόνο. Η φοιτήτρια του ΑΠΘ Χρυσούλα Τσιμπέρη και ο φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας Χρήστος Ρουμελιώτης, ξεχώρισαν μεταξύ 32 συμμετεχόντων και έλαβαν το Βραβείο «Best Event & Best Ambassadors».

Η διάκριση της φοιτήτριας του ΑΠΘ επιτεύχθηκε με την καθοριστική συμβολή του Συμβούλου του IEEE Student Branch AUTh, Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, Αλκιβιάδη Χατζόπουλου. Το Innovation for Health πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από δύο Ambassadors, τη Χρυσούλα Τσιμπέρη και τον Χρήστο Ρουμελιώτη, στο πλαίσιο του IEEE Entrepreneurship Initiative. Το Innovation for Health – Wei4H 2021, είναι η πρώτη δράση του προγράμματος IEEE Entrepreneurship Initiative που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα με πανευρωπαϊκό χαρακτήρα, στον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και της υγειονομικής περίθαλψης και στηρίχθηκε σε μία ιδέα που ξεκίνησε από την Χρυσούλα Τσιμπέρη.

Το Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών — IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) ιδρύθηκε το 1963 και έχει έδρα τη Νέα Υόρκη. Σήμερα αποτελεί τον μεγαλύτερο οργανισμό επαγγελματιών τεχνολογίας με περισσότερα από 400.000 μέλη από όλο τον κόσμο. Βασικοί σκοποί του Ινστιτούτου είναι η προώθηση της εκπαίδευσης και η εξέλιξη της ηλεκτρονικής και ηλεκτρολογικής μηχανικής, των τηλεπικοινωνιών, της επιστήμης των υπολογιστών και των ενοποιημένων προτύπων.

Πηγή: Φοιτητικά Νέα