Επιλογή Σελίδας

Η εικαστικός και εκπαιδευτικός Σοφία Δαϊσπύρου θα γνωρίσει στους μικρούς φίλους τον παράξενο κόσμο των υλικών και θα τα βοηθήσει να φτιάξουν δημιουργικές κατασκευές με αυτά.

Το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού διοργανώνει το “Μικρό Εργαστήρι της Τέχνης” κάθε Σάββατο μέχρι τέλη Μαρτίου, για παιδιά 7 έως 10 ετών. Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, τα παιδιά θα αναζητήσουν χρώματα, σχήματα και σύμβολα σε διάφορα αντικείμενα που εκθέτονται στους χώρους του μουσείου. Παρατηρώντας τα, θα μελετήσουν τις αλλαγές με τη φθορά του χρόνου μαθαίνοντας έτσι την ανθεκτικότητα και τη σωστή χρήση των υλικών.

Στη συνέχεια οι μικροί συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με διάφορα υλικά και να κατασκευάσουν έργα από χαρτόνι, πήλινα ανάγλυφα, εικόνες από χαρτοπολτό, τυπώματα σε χαρτί και ύφασμα, κολάζ και πολλά άλλα. Τα εργαστήρια συντονίζει η εικαστικός και εκπαιδευτικός Σοφία Δαϊσπύρου.

Το πρόγραμμα των κύκλων εργαστηρίων

Συνάντηση Α: 12/3 και 19/3
Συνάντηση Β: 2/4 και 9/4
Συνάντηση Γ: 7/5 και 14/5
Συνάντηση Δ: 21/5 και 28/5

*Η προπώληση για τις συναντήσεις από 2/4 θα ξεκινήσει την Τετάρτη 2 Μαρτίου. Για εγγραφές πατήστε εδώ.

Info: Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού | Σάββατα 12-2 μ.μ. | Κόστος συμμετοχής: 40€ (συμπεριλαμβάνονται όλα τα υλικά) / 36€ (Φίλοι και Μέλη ΜΜ)

Πηγή: Αθηνόραμα