Επιλογή Σελίδας

Σα 05/03/202212:00 – 13:30 Σχολείο

Συντελεστής: Το Σπίτι των Παραμυθιών – Το μουσείο αλλιώς

Κατάλληλο για ηλικίες: 5 -12 ετών

Αριθμός συμμετεχόντων: 30 άτομα

Συμμετοχή 5 ευρώ. Η πληρωμή γίνεται είτε στο χώρο, είτε με τραπεζική κατάθεση. Θα λάβετε σχετικές οδηγίες για την κατάθεση μέσω e-mail.

Δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας τα στοιχεία σας και του παιδιού σας στο info@vamvakourevival.org

*Για την συμμετοχή σας στο πρόγραμμα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας     

**Για την είσοδό σας στο σχολείο και τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα, απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης. Για παιδιά από 6-12 ετών απαιτείται αρνητικό ημερήσιο selftest και από 13-17 ετών αρνητικό PCR ή Rapid test (που διενεργείται εντός των τελευταίων 72 ή 24 ωρών αντίστοιχα). 

Με προβολή εικόνων ταξιδεύουμε στους πολιτισμούς του κόσμου και γνωρίζουμε την ιστορία της μάσκας. Από τη μάσκα του Αγαμέμνονα και του Φαραώ, τα προσωπεία του αρχαίου ελληνικού θεάτρου, τους Μπούλες και Γιαννίτσαροι, τις ινδιάνικες, κινέζικες και βενετσιάνικες μάσκες έως τις ξυλόγλυπτες ζωόμορφες μάσκες που φορούν οι Αφρικανοί στους χορούς τους. Από τι φτιάχνονται όλες αυτές οι μάσκες και τι συμβολίζουν;

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με αφήγηση παραμυθιών για ελέφαντες, λαγούς, γάτες και σκύλους, που μας δίνουν έμπνευση, για να κατασκευάσουμε με γυαλιστερά και χρωματιστά υλικά αποκριάτικες μάσκες με ζώα.

Πηγή: Vamvakou Revival Project