Επιλογή Σελίδας

Αυτήν την ημέρα εκπέμπουμε το μήνυμα ότι ο κόσμος μας μπορεί και πρέπει να γίνει καλύτερος και ασφαλέστερος για τα παιδιά μας. 

Το Υπουργείο Παιδείας έχει θέσει ως προτεραιότητα την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση, την πρόληψη σε θέματα ενδοσχολικής εκφοβισμού με αφετηρία την αδιαμφισβήτητη αρχή ότι η βία δεν έχει καμία θέση στα σχολεία μας. 

Το φαινόμενο της σχολικής βίας και του εκφοβισμού εξαπλώνεται επικίνδυνα στη σχολική κοινότητα και απειλεί την σωματική και ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων.
Στον παραδοσιακό ενδοσχολικό εκφοβισμό έχει προστεθεί και η μορφή του διαδικτυακού εκφοβισμού, ένα φαινόμενο, που απασχολεί τις σύγχρονες κοινωνίες. 

Για να πατάξουμε τη βία στο σχολικό περιβάλλον πρέπει να μπορούμε να την προλάβουμε, καλλιεργώντας μία κουλτούρα αλληλεγγύης, σεβασμού και ανεκτικότητας προς όφελος κάθε μαθήτριας και κάθε μαθητή, κάθε αυριανού πολίτη και μέλους μιας δημοκρατικής κοινωνίας.

Είμαστε δίπλα σε κάθε παιδί, κάθε έφηβη, κάθε έφηβο που χρειάζεται βοήθεια και συμβουλές.

Είμαστε εδώ για να παροτρύνουμε τους νέους να αναπτύξουν τις δεξιότητες, που απαιτούνται για την ασφαλή διαδρομή τους στον πραγματικό και στον ψηφιακό κόσμο. 

Δημιουργούμε την προοπτική ενός καλύτερου, δικαιότερου και ασφαλέστερου κόσμου χωρίς να καθυστερούμε ούτε λεπτό τις συντονισμένες ενέργειές μας απέναντι στην απειλή της ενδοσχολικής βίας”.

Πηγή: ΥΠΑΙΘ