Επιλογή Σελίδας

“Μπαρούτι για την Επανάσταση”

 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει τη θεατρική μεταφορά του παιδικού βιβλίου των εκδόσεών του, “Μπαρούτι για την Επανάσταση”, της Σοφίας Καλαντζάκου, σε εικονογράφηση Θάνου Τσίλη, την Παρασκευή 18 Μαρτίου (ώρα 19:00), στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ. 

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί από μέλη της Θεατρικής Ομάδας Ομίλου Πειραιώς, σε σκηνοθετική επιμέλεια Ζωής Ξανθοπούλου.

Πώς ήταν η καθημερινή ζωή δυο παιδιών στη Δημητσάνα των προεπαναστατικών χρόνων; Ποιες προσπάθειες έκαναν να μορφωθούν, να εργαστούν, αλλά και να “ανακαλύψουν” τον κόσμο μακριά από τον τόπο τους; Και κυρίως, πώς συμμετείχαν στις προετοιμασίες που οδήγησαν στην πυροδότηση της Επανάστασης του ’21;

Το βιβλίο, που εκδόθηκε στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, έχει αφετηρία τον ιστορικό ρόλο της Δημητσάνας κατά τα προεπαναστατικά χρόνια και κατά την Επανάσταση του ’21, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τη σημασία της υδροκίνησης για τη λειτουργία μπαρουτόμυλων και την παραγωγή μπαρουτιού.

Συμμετέχουν: Γιώργος Βενάρδος, Μαρία Δασκαλάκη, Νίκος Καλαντζής, Δήμητρα Καντεράκη, Μάγια Κίτσου, Θάλεια Σαββοπούλου, Παναγιώτα Σκλαβενίτη, Κατερίνα Στεφάνου.

Πηγή: Art & Life