Επιλογή Σελίδας

Σάββατο 19/3 11:00-13:00 και 14:00-16:00,
Σάββατο 26/3 14:00-16:00 και
Κυριακή 27/3 11:30-13:30

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί με αφορμή το βιβλίο «20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα», του Αντώνη Παπαθεοδούλου, Σειρά: Μικρά Ταξίδια με τη Φαντασία του Ιουλίου Βερν, Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Πώς ήταν άραγε το Παρίσι την εποχή που έγραφε ο Ιούλιος Βερν; Πώς ταξίδευαν οι άνθρωποι; Τι φορούσαν; Πώς είναι ένα ταξίδι στα βάθη των ωκεανών με ένα υποβρύχιο που δεν το έχει δει ανθρώπου μάτι; Ποιος είναι ο μυστηριώδης πλοίαρχος Νέμο;

Αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν (και άλλα ίσως όχι) στο εργαστήριό μας. Θα βουτήξουμε στα βάθη των ωκεανών με οδηγό τη μεταφορά του γνωστού βιβλίου του Ιουλίου Βερν από τον Αντώνη Παπαθεοδούλου. Θα μαγευτούμε από τις περιπέτειες του καθηγητή Αρονάξ, θα φανταστούμε ότι είμαστε κι εμείς εκεί και, όταν επιστρέψουμε, θα βάλουμε ημίψηλα, κορδέλες και μακριές φούστες για να κάνουμε το πικ-νικ μας στις όχθες του Σηκουάνα. Αλλά δε θα μείνουμε μόνο εκεί. Θα πάρουμε καβαλέτα, παλέτες και πινέλα και θα ζωγραφίσουμε με την τεχνική των ιμπρεσιονιστών σκηνές από τη ζωή εκείνης της εποχής.

Πρόσω ολοταχώς!

Υ.Γ: Παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Πηγή: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης