Επιλογή Σελίδας

Το διαδικτυακό masterclass για ενήλικες που διοργανώνει το «Εργαστήρι θεάτρου-Ξένια Καλογεροπούλου» σε συνεργασία με τη «Cinemathesis» εστιάζει στον τρόπο δημιουργίας μιας ταινίας από μαθητές.

Μια ενδιαφέρουσα σειρά εκπαιδευτικών διαδικτυακών μαθημάτων για ενήλικες με θέμα “Δημιουργώντας μια μαθητική ταινία” διοργανώνει το “Εργαστήρι θεάτρου-Ξένια Καλογεροπούλου” σε συνεργασία  με τη “Cinemathesis”.

Σε δύο Σαββατοκύριακα (2-3, 9-10 Απριλίου), η Γιάννα Δεληγιάννη, σκηνοθέτις, εκπαιδεύτρια και ιδρύτρια του “Cinemathesis”, θα εξηγήσει τους τρόπους που μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να εκφραστούν μέσω της δημιουργίας της δική τους ταινίας αλλά και το πώς μπορούμε να φωτίσουμε τις στιγμές των μικρών δημιουργών βοηθώντας τους να χτίσουν μια ιστορία που θα γίνει σενάριο. Ακόμη, θα δώσει τις κατάλληλες κατευθύνσεις για την επιλογή δημιουργίας ντοκιμαντέρ ή μυθοπλασίας.

Φέτος, μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα μαθητικών ταινιών που ξεκίνησαν από ένα παιχνίδι και βρήκαν το δρόμο τους, οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τους τρόπους για να φτάσουν στην ολοκλήρωση μιας ταινίας μικρού μήκους φτιαγμένη από τα ίδια τα παιδιά. Μέσα από μεικτές κινηματογραφικές τεχνικές και κανόνες κινηματογραφικής αφήγησης, το βλέμμα θα στραφεί στα ίδια τα παιδιά, τις δικές τους ανάγκες και επιθυμίες έκφρασης με οδηγό την έβδομη τέχνη.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, θεατρολόγους, ηθοποιούς, και σε όσους δραστηριοποιούνται εκπαιδευτικά με παιδιά και νέους. Aφορά όσους έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια με τη Γιάννα Δεληγιάννη στο παρελθόν, αλλά και όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν για πρώτη φορά. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, που θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προετοιμάσουν και να παρουσιάσουν δικά τους σχέδια μαθημάτων για το πως θα δημιουργούσαν οι ίδιοι μια ταινία μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ με ομάδες παιδιών και εφήβων.

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Σάββατο 2/4,  Κυριακή 3/4, Σάββατο 9/4 και Κυριακή 10/4 στις 6 μ.μ-8.30 μ.μ | Κόστος € 70 | Για πληροφορίες και εγγραφές: 2103249829, 6977843378 
info@ergastiritheatroukalogeropoulou.com

Πηγή: Το Αθηνόραμα