Επιλογή Σελίδας

Η επιτυχημένη γαλαξιακή δράση “Μια νύχτα στο Μουσείο” από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου επιστρέφει και πάλι χαρίζοντας σε μικρούς και μεγάλους αξέχαστες διαστημικές εμπειρίες. Το πρώτο απριλιάτικο διήμερο το μουσείο ετοιμάζει δύο ακόμη συναρπαστικές νύχτες με μυστήρια και δημιουργικές δράσεις για όλη την οικογένεια.

Το πρόγραμμα του διήμερου

Παρασκευή 1 Απριλίου (Για οικογένειες με παιδιά 5-7 ετών, 5.30-9.30 μ.μ.)

Ένα διασκεδαστικό εργαστήριο body music με τη Natasa Chanta-Martin. Οι αστέρες, οι πλανήτες και άλλα ουράνια σώματα γίνονται η αφορμή να γνωριστούμε, να κινηθούμε και να χορέψουμε με τη μουσική που παράγει το δικό μας σώμα. Έπειτα, τα παιδιά συμμετέχουν στο πιο διαστημικό εικαστικό εργαστήριο όπου, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά, δημιουργούν ένα μικρό κομμάτι του σύμπαντος για το δωμάτιό τους.

Θα ακολουθήσει ένα μυστηριώδες κυνήγι θησαυρού με έμπνευση το διάστημα, όπου μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν γρίφους και κρυμμένες πληροφορίες και “φωτίζουν” τόσο τα μυστικά της παραγωγής του φωταερίου όσο και του ηλιακού συστήματος, συλλέγοντας μικρούς κομήτες που προσεδαφίστηκαν μέσα στο παλιό εργοστάσιο.
Η νύχτα ολοκληρώνεται με μια ομάδα ειδικών επιστημόνων που, σε συνεργασία με το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα βοηθήσει τα παιδιά να κατασκευάσουν τον δικό τους πύραυλο.

Σάββατο 2 Απριλίου (Για οικογένειες με παιδιά από 8-11 ετών, 5-10 μ.μ.)

Η διαστημική νύχτα στο μουσείο ξεκινά και πάλι με άφθονο χορό, αφού το εργαστήριο body music με τη Natasa Chanta-Martin θα ταρακουνήσει τους συμμετέχοντες που θα κινηθούν με έμπνευση την κίνηση των ουράνιων σωμάτων. Στη συνέχεια, οι μικροί μας φίλοι θα συμμετάσχουν σ’ ένα εικαστικό εργαστήριο όπου θα κατασκευάσουν θα φωτίσουν τη δική τους γαλαξιακή δίνη. Την ίδια ώρα, οι μεγάλοι θα βρίσκονται στην πιο μυστηριώδη πτέρυγα του παλιού εργοστασίου, το Νέο Υδαταέριο, όπου και θα προσπαθήσουν να αποδράσουν από το escape game “Gas Mystery”. Ένα ακόμη κυνήγι θησαυρού με εργαλεία έναν χάρτη, ταχύτητα, παρατηρητικότητα θα βάλει τους συμμετέχοντες να αναζητούν γρίφους και κρυμμένες πληροφορίες, ρίχνοντας φως στα σκοτεινά μυστικά της γραμμής του φωταερίου. Το βράδυ θα μας συνοδεύσει και πάλι η ομάδα ειδικών επιστήμων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για να καθοδηγήσουν τα παιδιά στην κατασκευή του δικού τους πυραύλου.

Κόστος: 60 (παιδί και συνοδός)
Meeting point: Κτίριο INNOVATHENS
Κρατήσεις: 213-0109325 (Δευτ.-Παρ.: 11 π.μ. – 4 μ.μ.)

Πηγή: Το Αθηνόραμα