Επιλογή Σελίδας

Εργαστήρια για παιδιά:

Andy Goldsworthy
Δημιουργώντας μέσα στη φύση

Κυριακή 3/4 11:30-13:00 και
Σάββατο 9/4 11:30-13:00 & 14:00-16:00 (επανάληψη του ίδιου εργαστηρίου)

«Είμαστε μέρος της φύσης και όταν χάνουμε την επαφή μας με αυτή, χάνουμε την επαφή μας με τον εαυτό μας» Andy Goldsworthy

Πέτρες, φύλλα, βότσαλα, κλαδιά, λουλούδια…Αυτά είναι τα υλικά που χρησιμοποιεί ο βρετανός καλλιτέχνης Andy Goldsworthy. Όταν ξεκινάει την περιήγησή του στην φύση, δεν ξέρει από πριν ποια υλικά θα χρησιμοποιήσει και σε ποιο τοπίο θα στήσει το έργο του. Τα γλυπτά του είναι εφήμερα και ευαίσθητα γι’ αυτό φροντίζει να τα αποτυπώνει με φωτογραφίες. Τελικά, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για τον καλλιτέχνη είναι η εμπειρία της δημιουργίας μέσα στην φύση.

Ας αφήσουμε και εμείς τη δημιουργικότητα να μας οδηγήσει και την φύση να μας εμπνεύσει. Στο εργαστήριο αυτό, θα κάνουμε μια βόλτα σε διάφορα φυσικά τοπία στα οποία θα επέμβουμε με το υλικό της επιλογής μας για να φτιάξουμε την δική μας εγκατάσταση με την τεχνική του φωτομοντάζ, εμπνευσμένοι από το έργο του καλλιτέχνη και την Land Art.

Υ.Γ: Παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

«Σύγχρονοι καλλιτέχνες και περιβάλλον»

Henri Matisse

Κυριακή 10/4 11:30-13:30 και
Σάββατο 16/4 11:00-13:00 & 14:00-16:00 (επανάληψη του ίδιου εργαστηρίου)

«Υπάρχουν πάντα λουλούδια για αυτούς που θέλουν να τα δουν»

Henri Matisse

Ένα ψαλίδι και χρωματιστά χαρτιά χρειάστηκε ο Henri Matisse για να ζωντανέψει ένα τοπίο με εξωτικά λουλούδια και ζώα μέσα στο εργαστήριό του…

Αυτά τα υλικά θα χρειαστούμε και εμείς για να φτιάξουμε το δικό μας τρισδιάστατο τοπίο που θα χωράει μέσα σε μια κάρτα, για να το παίρνουμε μαζί μας!

Στο εργαστήριο αυτό θα γνωρίσουμε το έργο του Matisse και συγκεκριμένα τα κολάζ του, γνωστά ως «Cut-outs», στα οποία χρησιμοποίησε χρωματιστά χαρτιά κομμένα σε διάφορά σχήματα, αντί για χρώματα. Με την τεχνική αυτή θα κατασκευάσουμε τρισδιάστατα τοπία που θα ξεδιπλώνονται μέσα από μία pop-up κάρτα.

Υ.Γ: Παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εισιτήριο: 12€
Mέγιστος αριθμός παιδιών: 15
Πληροφορίες: Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

Συντελεστές
Βίβιαν Εμμανουηλίδου, Εικαστικός – Μουσειοπαιδαγωγός

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

«Σύγχρονοι καλλιτέχνες και περιβάλλον»

Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων: Δευτέρα 28/3, στις 10:00 π.μ.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης  τηρούνται όλα τα μέτρα και οι κανόνες που ισχύουν για την πρόληψη και προστασία από τον COVID-19 και το προσωπικό του Μουσείου έχει εμβολιαστεί. Εκτός αυτών, το Μουσείο έλαβε το Σήμα SGS DISINFECTION MONITORED CLEANING CHECKED MARK, που επικυρώνει τη σωστή εφαρμογή των διαδικασιών απολύμανσης για την πρόληψη της διασποράς του ιού SARS-CoV-2 / Covid-19 σε όλους τους χώρους του. 

• Οι γονείς και συνοδοί των παιδιών θα πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού (τουλάχιστον 14 ημερών) ή νόσησης (έως 3 μήνες από τη διάγνωση). Για την ταυτοποίηση στοιχείων, θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριo.
• Τα παιδιά 4-11 θα πρέπει να προσκομίζουν δήλωση self test του τελευταίου 24ώρου πριν από το εργαστήριο που θα πάρουν μέρος.
• Η χρήση μάσκας για τα παιδιά από 4 ετών και για τους ενήλικες, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, είναι υποχρεωτική.

Πηγή: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης