Επιλογή Σελίδας

Στοχεύουμε σε μια ουσιαστικότερη επαφή των εφήβων με το παραστασιακό γεγονός, που εκτείνεται πέρα από την καθεαυτό παρακολούθησή της, από τις προσδοκίες που δημιουργούνται πριν από τη θέαση μέχρι τον αναστοχασμό και την έμπνευση που πυροδοτούνται ως αποτέλεσμα της παρακολούθησής της.

Τα εργαστήρια συνοδεύουν τις δύο θεατρικές παραγωγές που εγκαινιάζουν φέτος την Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου: O Εχθρός της Τάξης του Nigel Williams σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη και Ο Μπίντερμαν και οι Εμπρηστές του Max Frisch με σκηνοθέτιδα τη Σοφία Βγενοπούλου.

Προσφέρονται δωρεάν και υλοποιούνται από εξειδικευμένους/ες στο εφηβικό θέατρο καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες στο χώρο του σχολείου, για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα παρακολουθήσουν την παράσταση, πριν και μετά την επίσκεψή τους στο θέατρο.

Σε ανοιχτό διάλογο με τους δημιουργικούς άξονες και τα ερωτήματα της παράστασης, τα παιδιά Πρίν εξοικειώνονται με την αισθητική κατεύθυνση που ακολουθεί η θεατρική παραγωγή, με βασικά εργαλεία την σκηνική γραφή και την εικονοποίηση, προκειμένου να τα εφαρμόσουν και οι ίδιοι. Σε μια δεύτερη επίσκεψή μας στο σχολείο Μετά, με αφορμή αυτή τη συλλογική εμπειρία, έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τα εργαλεία που απέκτησαν, συνθέτοντας δομημένα τους δικούς τους αυτοσχεδιασμούς!

Έτσι οι νέοι θεατές μας ψυχαγωγούνται, εμπλέκονται δημιουργικά στο πολυσύνθετο σύμπαν της παράστασης, καλλιεργούν τις δεξιότητές τους, ενεργοποιούν τον δημιουργικό εαυτό τους, και ταυτόχρονα αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και στοχάζονται γύρω από βασικά ερωτήματα που θέτει κάθε μεγάλο έργο.

Φύλλο Ανατροφοδότησης και Έμπνευσης (resource pack) για Εκπαιδευτικούς.

Αποστέλλεται ηλεκτρονικά και παρέχει σημαντικές πληροφορίες γύρω από την ιστορική τοποθέτηση και τις ιδέες που διατρέχουν αφενός το έργο και αφετέρου την παράσταση, ανιχνεύει τους κύριους άξονες δραματουργίας και παρέχει πλούσιο ασκησιολόγιο εμπνευσμένο από τις θεματικές του έργου, που προωθεί τη βιωματική και πολυαισθητηριακή εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να το προσαρμόσουν ή να το εμπλουτίσουν και να το εφαρμόσουν στην τάξη τους για ένα πιο δημιουργικό και αποτελεσματικό μάθημα!

*Το πρόγραμμα Η παράσταση Πριν και Μετά προσφέρεται και σε ψηφιακή εκδοχή για τους εφήβους από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας που θα επισκεφτούν το Εθνικό Θέατρο για τις παραστάσεις.

Πληροφορίες: Ντίνα Σταματοπούλου,
Υπεύθυνη Σχεδιασμού Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Εφηβικής Σκηνής

Τηλ. 210-7001469

Γραφείο ομαδικών πωλήσεων 210-7001468

Πηγή: Εθνικό Θέατρο