Επιλογή Σελίδας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά, George Furey, πραγματοποίησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και με τους Γερουσιαστές Leo Housakos, Raymonde Saint-Germain, Tony Loffreda και τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα, Mark Allen.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν πτυχές του μεταρρυθμιστικού έργου του Υπουργείου τα τελευταία 2,5 χρόνια, και συγκεκριμένα:

  • η καθολική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από τα 4 έτη
  • η εισαγωγή Αγγλικών σε όλα τα νηπιαγωγεία μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες
  • η δημιουργία 166 νέων, σύγχρονων Προγραμμάτων Σπουδών σε όλες τις τάξεις
  • η εισαγωγή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων σε όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας με μαθήματα όπως ρομποτική, οδική ασφάλεια, σεβασμός στους άλλους, και σεξουαλική αγωγή
  • ο διορισμός 16.200 μόνιμων εκπαιδευτικών, για πρώτη φορά, μετά από 12 χρόνια
  • οι οριζόντιες επιμορφώσεις εκπαιδευτικών
  • η αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης
  • το νέο νομοσχέδιο για την ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία

Παράλληλα, η Υπουργός αναφέρθηκε στην εξωστρέφεια των ελληνικών Πανεπιστημίων και τις συνεργασίες που υλοποιούνται με Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές συζητήθηκαν περαιτέρω δυνατότητες συνεργασιών ανάμεσα σε ελληνικά και καναδικά πανεπιστημιακά ιδρύματα για τη δημιουργία κοινών και διπλών προγραμμάτων σπουδών και οι πρωτοβουλίες προσέλκυσης Καναδών φοιτητών στην Ελλάδα – και στα αγγλόφωνα τμήματα.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε: «Συναντηθήκαμε σήμερα με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Γερουσίας του Καναδά, αναλύσαμε τις πολιτικές μας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, καθώς και την εμβάθυνση της συνεργασίας των Πανεπιστημίων μας με εκείνα του Καναδά. Η χώρα μας διατηρεί μακρά παράδοση φιλίας και συνεργασίας με τον Καναδά και προσβλέπουμε σε επέκταση της ήδη εξαιρετικής συνεργασίας ιδιαιτέρως στην Ανώτατη Εκπαίδευση.»

Πηγή: ΥΠΑΙΘ