Επιλογή Σελίδας

Η Παρέα του Δάσους, έρχεται στο ανοιξιάτικο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, την 1η Μαΐου, στην πιο μαγική στιγμή Πάρκου, για να συναντήσει τους μικρούς μας επισκέπτες. Τα παιδιά παρατηρούν τη φύση, παίζουν, μαθαίνουν και κατασκευάζουν πρωτότυπα άνθη και έντομα από χαρτί. 

Ανακαλύπτουμε τι συμβαίνει στη φύση αυτήν την εποχή. Παρατηρούμε την άνθιση των φυτών του κήπου και τον τρόπο με τον οποίο αυτά συνεργάζονται με τα έντομα-επικονιαστές. 

Με ειδικά σχεδιασμένα κινητικά και αισθητηριακά παιχνίδια, τα παιδιά αντιλαμβάνονται την σημασία της επικονίασης, καθώς και το τι μπορούμε εμείς να κάνουμε για να διευκολύνουμε αυτό το έργο της φύσης. 
Κατασκευάζουμε πρωτότυπα άνθη και έντομα από χαρτί και ανακυκλώσιμα υλικά για να στολίσουμε το Πρωτομαγιάτικο στεφάνι μας! 

Στα παιδαγωγικά εργαστήρια της Παρέας του Δάσους, με περιβαλλοντικά, κινητικά και αισθητηριακά παιχνίδια και δραστηριότητες, ακολουθώντας τα ερεθίσματα του φυσικού περιβάλλοντος και τις εποχές του χρόνου, μικροί και μεγάλοι παίζουν, εξερευνούν, ανακαλύπτουν και μαθαίνουν βιωματικά για τη φύση και τα θαύματά της, αναπτύσσοντας φιλοπεριβαλλοντική συνείδηση. 

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Παρέα του Δάσους 
 
Κυριακή 01/05 | 10.30-12.00 & 12.30-14.00
ΝΟΤΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Για παιδιά 6 έως 10 ετών | Συνολικά έως 20 άτομα ανά slot
Ελεύθερη είσοδος, με ηλεκτρονική προεγγραφή

Για την είσοδο του κοινού στον χώρο της δραστηριότητας, οι συμμετέχοντες από 17 ετών και κάτω θα πρέπει να επιδεικνύουν rapid test (48 ωρών), PCR (72 ωρών) ή self test αρνητικού αποτελέσματος (24ωρών). Ενώ για τους συμμετέχοντες από 18 ετών και άνω είναι απαραίτητη η επίδειξη αρνητικού rapid test (48 ωρών) ή PCR (72 ωρών). Από τον προληπτικό έλεγχο με τεστ αντιγόνου για covid19 εξαιρούνται όσοι ενήλικοι και ανήλικοι διαθέτουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. 

Σε κάθε περίπτωση επίδειξης επίσημου εγγράφου, θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Πηγή: ΚΠΙΣΝ