Επιλογή Σελίδας
  • Ημερομηνία & Ώρα
  • 01 Μαΐου 2022 Κυριακή 01 Μαΐου 202211:00

Τοποθεσία Μεσογειακός Κήπος Είσοδος Ελεύθερη είσοδος

Την Πρωτομαγιά, η ομάδα Terratakia επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ και καλεί γονείς και παιδιά να ανακαλύψουν με βιωματικό τρόπο την τέχνη της κεραμικής και τα παραδοσιακά έθιμα της Πρωτομαγιάς: θα δημιουργήσουμε όλοι μαζί πρωτομαγιάτικα στεφάνια με πηλό και χρώματα και θα στολίσουμε το μαγιόξυλο! 

Στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα  κατασκευάσουν και θα διακοσμήσουν το δικό τους μαγιάτικο στεφάνι από πηλό. Θα δουλέψουν με την τεχνική του φύλλου και της πηλοπλαστικής. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με κορδέλες και λουλούδια με αναφορά στο παραδοσιακό έθιμο του μαγιόξυλου στο Μεσογειακό Κήπο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. 

Το κεραμικά που θα κατασκευαστούν κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων θα ψηθούν και θα εφυαλωθούν. Θα παραδοθούν μετά από 10 μέρες στο Κέντρο Πολιτισμού, από  όπου οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να τα παραλάβουν. 

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Ομάδα Terratakia
 

Κυριακή 01/05 | 11.00-12.30 & 13.00-14.30
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ 

Για οικογένειες με παιδιά ηλικίας  4 έως 12 χρονών
Έως 20 συμμετοχές/slot

Ελεύθερη είσοδος, με ηλεκτρονική προεγγραφή

Για την είσοδο του κοινού στον χώρο της δραστηριότητας, οι συμμετέχοντες από 17 ετών και κάτω θα πρέπει να επιδεικνύουν rapid test (48 ωρών), PCR (72 ωρών) ή self test αρνητικού αποτελέσματος (24ωρών). Ενώ για τους συμμετέχοντες από 18 ετών και άνω είναι απαραίτητη η επίδειξη αρνητικού rapid test (48 ωρών) ή PCR (72 ωρών). Από τον προληπτικό έλεγχο με τεστ αντιγόνου για covid19 εξαιρούνται όσοι ενήλικοι και ανήλικοι διαθέτουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. 

Σε κάθε περίπτωση επίδειξης επίσημου εγγράφου, θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Πηγή: ΚΠΙΣΝ