Επιλογή Σελίδας

Πολιτιστικό Summer Camp θα διοργανώσει για 186 παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών , ο Δήμος Αθηναίων από 20 Ιουνίου έως 9 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται , αναφέρει ο δήμος σε ανακοίνωση του, για «ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή εννέα πολιτιστικών φορέων της πόλης και αφορά παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών.

Σύμφωνα με το δήμο, «τα εκπαιδευτικά προγράμματα αφορούν σε ομαδικές δραστηριότητες, με έμφαση στον πολιτισμό και την τέχνη. Τα παιδιά γνωρίζουν την πόλη της Αθήνας και την ιδιαίτερη πολιτιστική της κληρονομιά, συμμετέχουν σε μουσειακές εμπειρίες με εκθέματα εκπαιδευτικής και πολιτιστικής αξίας, παίρνουν μέρος σε καλλιτεχνικά εργαστήρια και κατασκευές, κάνουν μαθήματα κουκλοθέατρου, μουσικοκινητικής αγωγής, χορού, γυμναστικής, θεατρικού παιχνιδιού. Ακόμη, συμμετέχουν στην αφήγηση παραμυθιών, σε καλλιτεχνικές χειροτεχνίες, σε κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, σε εργαστήρια λαϊκής παράδοσης, σε δραστηριότητες ευαισθητοποίησης γύρω από θέματα φυσικού περιβάλλοντος και σε δραστηριότητες φιλαναγνωσίας».

Οι εννέα πολιτιστικοί φορείς είναι οι εξής : Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ, Μουσείο Ηρακλειδών, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Μουσείο Μπενάκη, Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου , Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσκληση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την αίτηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ηλεκτρονική σελίδα: https://athens.opensocialnet.gr/. Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων γίνεται μέσω της ίδιας ιστοσελίδας.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων – φακέλων συμμετοχής είναι η 31η Μαΐου.

Πρόκειται για ένα «πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα», με το οποίο «δίνεται η δυνατότητα στους μικρούς Αθηναίους να απασχοληθούν δημιουργικά μέσα στο καλοκαίρι, κερδίζοντας πολύτιμες γνώσεις, εμπειρίες και χαμόγελα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: ΚΕΔΕ