Επιλογή Σελίδας

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Al-Balqaʼ Applied University, ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα στο Αμμάν της Ιορδανίας, στα πλαίσια του διεθνούς προγράμματος ERASMUS+ πραγματοποίησε δράση κινητικότητας.

Το Εργαστήριο Αειφορικής Διαχείρισης και Τεχνολογιών με Διευθυντή τον καθηγητή Ιωάννη Καλαβρουζιώτη και Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΑΠ μαζί με το Δρ. Πέτρο Κόκκινο μέλος ΣΕΠ του ΕΑΠ, το μεταδιδάκτορα Δρ. Δημήτρη Παπαιωάννου και τις υποψήφιες Διδάκτορες Εκάβη Ίσαρη και Άλκηστις Καντεράκη επισκέφθηκαν τον καθηγητή Dr Matouq Mohammed του Τμήματος Χημικών Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο του Αμμάν, το  διάστημα 20 με 27 Μαΐου 2022.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στο εν λόγω Πανεπιστήμιο, παρουσιάστηκε το ερευνητικό έργο του εργαστηρίου και δόθηκε έμφαση και από τις δύο πλευρές στις δυνατότητες συνεργασίας, όχι μόνο σε κοινά ερευνητικά προγράμματα, αλλά και σε μεταπτυχιακά προγράμματα στο αντικείμενο του νερού και των αποβλήτων, δεδομένου ότι το Αμμάν είναι μια χώρα με πλούσια γεωργική παραγωγή, με σημαντικά όμως προβλήματα σχετικά με τους υδατικούς πόρους.

Η ακαδημαϊκή αντιπροσωπεία, έγινε δεκτή από την Πρέσβη της Ελλάδας στην Ιορδανία κα Ελευθερία Γαλαθιανάκη, ενώ πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον Professor Dr. Motasem Saidan , Jordan University, πρώην υπουργό του Νερού της Ιορδανίας ανταλλάσοντας ερευνητικές πρωτοβουλίες για μέλλον.

Πηγή: ΕΑΠ