Επιλογή Σελίδας

Το πρώτο βραβείο του Εθνικού Τελικού Διαγωνισμού του JA Start Up 2022 απονεμήθηκε στην ομάδα “Drug n Drop”, για τον Έξυπνο Κάδο Φαρμάκων που αναγνωρίζει τα φάρμακα που καταλήγουν σε αυτόν και υπολογίζει τις ποσότητες που απορρίφθηκαν. Η ομάδα αποτελείται από τους κ. κ. Νικόλαο Σπυρέλλη και Αλεξάνδρα Βασιλάκη, φοιτητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τον κ. Ιωάννη Σπυρέλλη, φοιτητή του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Ο Έξυπνος Κάδος Φαρμάκων που κατασκεύασαν οι τρεις φοιτητές από την Αθήνα δίνει λύση στο πρόβλημα των μεγάλων ποσοτήτων φαρμάκων που λήγουν και δεν χρησιμοποιούνται αλλά απορρίπτονται κάθε χρόνο από φαρμακεία, φαρμακαποθήκες, νοσοκομεία και μονάδες υγείας, προκαλώντας μεγάλη επιβάρυνση στο περιβάλλον και την οικονομία

Επισημαίνεται τέλος ότι, η ομάδα Drug and Drop πρόκειται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Gen-E (Generation Europe), o τελικός του οποίου θα πραγματοποιηθεί στο Ταλίν της Εσθονίας, από τις 12 ως τις 14 Ιουλίου. Στον εν λόγω διαγωνισμό μετέχουν 41 χώρες.

Πηγή: ΕΚΠΑ