Επιλογή Σελίδας

Φοίτησε στο εσπερινό ΕΠΑΛ και πέτυχε υψηλή βαθμολογία χωρίς να πάει φροντιστήριο.

Μπορεί να μην είναι αριστούχος και να είναι μια μαθήτρια διαφορετική από τις άλλες, όμως με τη φετινή της επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις μια μητέρα τεσσάρων παιδιών αποδεικνύει ότι ποτέ δεν είναι αργά για να πραγματοποιήσεις κάποιος ή κάποια τους στόχους του/της.

Πρόκειται για την Ξένια Καγκελίδου από το εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά στην Κρήτη, η οποία χωρίς να κάνει φροντιστήριο, κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετά μόρια για να περάσει στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Αφού είχε ήδη πετύχει την δημιουργία μιας όμορφης πολυμελούς οικογένειας και παρά την απαιτητική κατά τ’ άλλα καθημερινότητά της, δεν σταμάτησε να ονειρεύεται, να προσπαθεί αλλά και να διαβάζει συστηματικά.

Η κ. Καγκελίδου έγραψε 18,9 στα Μαθηματικά, 16,9 στον Προγραμματισμό, 16,4 στην Έκθεση και 14,7 στα Δίκτυα.

Όπως η ίδια λέει στο zarpanews.gr, οι καθηγητές της ήταν αυτοί που την βοήθησαν στο να πετύχει τον στόχο της: «Είχα πολλή βοήθεια από τους καθηγητές μου. Είχα συστηματικό διάβασμα, αλλά το απολάμβανα. Και νομίζω ότι αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας, όταν το απολαμβάνεις, τα καταφέρνεις. Είχα όμως λίγο άγχος προς το τέλος, αλλά φυσιολογικό, όπως έχουν όλοι οι υποψήφιοι».

Τέλος, ανέφερε ότι τα μικρότερα παιδιά της δεν κατάλαβαν πολύ την επιτυχία της μαμάς της. Όμως, ο μεγάλος της γιος, ο οποίος θα δώσει του χρόνου και αυτός τις εξετάσεις, έμεινε άφωνος με τη βαθμολογία της.

«Αναρωτιέται αν κι αυτός του χρόνου θα καταφέρει να γράψει το ίδιο ή και καλύτερα», είπε η πολύτεκνη μαμά που σύντομα θα φοιτεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης.