Επιλογή Σελίδας

Το Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει τον όγδοο κύκλο σπουδών (ακαδημαϊκό έτος 2022-2023) τού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο Γεωπολιτική Ανάλυση, Γεωστρατηγική Σύνθεση και Σπουδές Άμυνας και Διεθνούς Ασφάλειας.
Στο πλαίσιο αυτό, το εν λόγω ΠΜΣ προσφέρει μία (1) θέση υποτρόφου, η οποία θα καλυφθεί από αριστούχο απόφοιτο (των τελευταίων πέντε (5) ετών), της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (βάσει του βαθμού πτυχίου), γνώστη της αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο, τουλάχιστον, καλό (πτυχίο Lower).
Σημειώνεται ότι ο/η ενδιαφερόμενος/η δεν απαλλάσσεται των εισαγωγικών εξετάσεων, αλλά οι βαθμολογίες που θα λάβει θα έχουν το νόημα της σειράς κατάταξης και θα υπολογιστούν στον βαθμό του Μεταπτυχιακού Διπλώματος.
Με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα αυτό, το οποίο άρχισε τη λειτουργία του το ακαδημαϊκό έτος 2015- 2016, για πρώτη φορά στον χώρο των ελληνικών μεταπτυχιακών σπουδών, προσεγγίζεται συστηματικώς και διεπιστημονικώς ο τομέας της γεωπολιτικής ανάλυσης, της γεωστρατηγικής σύνθεσης, και της δι’ αυτών προσέγγισης ζητημάτων άμυνας και διεθνούς ασφάλειας.
Το Πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη και την παροχή εξειδικευμένης επιστημονικής γνώσης και κατάρτισης στα ανωτέρω και σε συναφή με αυτά επιστημονικά πεδία, αυτοδυνάμως ή σε συνεργασία με άλλους επιστημονικούς και ερευνητικούς φορείς της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τη σχετική Προκήρυξη και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Τμήματος www.turkmas.uoa.gr και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στη Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δραγατσανίου 4, 10559 Αθήνα, τηλ. (+30) 210.368.9579 κ. Γεωργία Κουλούρη, email: gkoul@turkmas.uoa.gr)

Πηγή: ΕΚΠΑ