Επιλογή Σελίδας

Το Generation Next, είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων μέσω STEM με ελεύθερη πρόσβαση για όλους στις νέες τεχνολογίες και στην επιστήμη. Το Ίδρυμα Vodafone φέρνει μια νέα εκπαιδευτική εμπειρία και δίνει τη δύναμη στους «εξερευνητές του σήμερα» να φτιάξουν την κοινωνία του αύριο που ονειρεύονται. 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες αποκτούν πρόσβαση στον κόσμο του STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) και αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους. Μπορούν να κάνουν τη θεωρία πράξη ενώ με τη γνώση και τα εργαλεία που θα αποκτήσουν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ακόμα και τις πιο ανατρεπτικές ιδέες τους πραγματικότητα δημιουργώντας ένα καλύτερο αύριο για όλους!

Στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στην πρώτη θέση βρέθηκε η ομάδα ex-almyrou IΙ, από το Γενικό Λύκειο Αλμυρού, η οποία σχεδίασε έναν προηγμένο σταθμό δασικής προστασίας. Οι μαθητές με αφορμή τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν πέρυσι στην περιοχή της Μαγνησίας και με γνώμονα ότι η έγκαιρη ανίχνευση εκδήλωσης μιας πυρκαγιάς μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια για κάθε δάσος, αξιοποίησαν την τεχνολογία Arduino, με την καθοδήγηση του καθηγητή τους, και σχεδίασαν τον σταθμό.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η ομάδα Kalamata team 2, από το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας, η οποία, συνδυάζοντας την τεχνολογία Arduino και App Development, δημιούργησε το «Drive me», ένα αρθρωτό όχημα, το οποίο λειτουργεί με τη βοήθεια ενός app, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Η ομάδα STEM freaks από το 6ο Γυμνάσιο Χανίων κατέκτησε την τρίτη θέση με το «Bus Passenger Counter», το οποίο υποστηρίζει λειτουργικά την ανάγκη για μειωμένη πληρότητα που έχει επιβληθεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω της πανδημίας.

Πηγή: Generation Next