Επιλογή Σελίδας

Μόνο περηφάνεια μπορεί να γεννήσει το κατόρθωμα του 17χρονου Ηρακλειώτη Νικόλα Ραπάνη, ο οποίος σημείωσε σπουδαία διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Microsoft Office Specialist.

Ο μαθητής του 4ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου με τις σπουδαίες δεξιότητες του στο , κατέκτησε την δεύτερη θέση ανάμεσα στους καλύτερους παγκοσμίως, σε ότι έχει να κάνει με τις ηλικίες 12 έως 22 ετών.

Η βράβευση του νεαρού Νικόλα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιουλίου στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, με την Microsoft να παραδίδει στον μαθητή το έπαθλο των 3.500 δολαρίων.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στο neakriti.gr, από το αεροδρόμιο,  περιμένοντας να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο στης επιστροφής, η χαρά και η ικανοποίηση του είναι μεγάλες αναφορικά με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον παγκόσμιο διαγωνισμό, ενώ σημείωσε ότι, η διάκριση του είναι αποτέλεσμα συντονισμένης μελέτης και προσπάθειας την οποία καταβάλει εδώ και χρόνια.

Αναφορικά με το μέλλον ο Νικόλας Ραπάνης αναφέρει ότι το βλέμμα του είναι στραμμένο στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς εκεί φιλοδοξεί να συνεχίσει τις σπουδές του με υποτροφία, στον τομέα της Επιστήμης Υπολογιστών, τον επόμενο χρόνο, με το πέρας της ολοκλήρωσης της 3ης λυκείου. Παράλληλα ο νεαρός μαθητής εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επίδοση του στον σημαντικό  διαγωνισμό θα του ανοίξει τις πύλες μεγάλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων των ΗΠΑ.

Ειδική αναφορά έκανε ο Νικόλας στους γονείς του και την οικογένεια του σημειώνοντας ότι χωρίς την συμβολή τους δεν θα είχε φτάσει στην σπουδαία αυτή διάκριση. Ο ίδιος δεν αμέλησε να αναφερθεί και στον καθηγητή του Δημήτριο Βέργο ο οποίος τον προετοίμασε κατάλληλα για τον μεγάλο διαγωνισμό όπως και τον κύριο Στέλιο Λαμπρόπουλο.

Πηγή: neaKriti– Ν. Παναγιώτου