Επιλογή Σελίδας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας συμμετέχει κι αυτό το καλοκαίρι στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022, η οποία διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Φέτος το κεντρικό σύνθημα είναι «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!»,και η καλοκαιρινή εκστρατεία επανέρχεται με ιδέες και θεματικές, που θα μας φέρουν κοντά σε αγαπημένα μας μέρη, πρόσωπα, βιβλία αλλά και στα προσωπικά μας σημεία αναφοράς. Κεντρικός στόχος της φετινής ΚΕ είναι να μετατραπούν οι τοπικές βιβλιοθήκες σε κυψέλες δημιουργικότητας αξιοποιώντας αναγνώστες κάθε ηλικίας και το φυσικό περιβάλλον γύρω από αυτές.

Βασικό βιβλίο αφόρμησης για τα εργαστήρια που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ένα κείμενο ορόσημο στην ελληνική λογοτεχνία και παιδαγωγική, πάντα επίκαιρο και «ζωντανό». Οι δράσεις συνδέονται με ένα κεφάλαιο/απόσπασμα το οποίο λειτουργεί ως γέφυρα με νεότερη/σύγχρονη βιβλιογραφία, ενώ οι δραστηριότητες αφορούν σε παιχνίδια, που θα υλοποιηθούν στη Βιβλιοθήκη ή τον περιβάλλοντα χώρο της, βασισμένα σε τέσσερις άξονες: τη φύση, το νερό, τον ουρανό και τον άνθρωπο. Κάθε εργαστήριο θα αποτελεί και μια νέα διαδρομή για τα παιδιά που θα συμμετέχουν.

1 Σεπτεμβρίου, Πέμπτη (10.00 – 12.00)

Δημιουργικές διαδρομές

Μπορεί να γραφτεί μια ιστορία ξεκινώντας από μια τυχαία γραμμή; Τα παιδιά γίνονται συγγραφείς και εικονογράφοι και συνθέτουν τη δική τους περιπετειώδη, τρομακτική, αστεία ή εντελώς φανταστική ιστορία, στήνοντας το σκηνικό της πάνω σε μια γραμμή! Οι ιστορίες τους γίνονται εικονοβιβλία σε σχήμα ακορντεόν!

(υπεύθυνη δράσης: Κωνσταντίνα Τσούμα)

Τα προγράμματα αφορούν παιδιά ηλικίας 7 – 12 ετών.

Στη σελίδα της Βιβλιοθήκης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΔΗΚΕΒΙ Λαμίας θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τα προγράμματα της καλοκαιρινής εκστρατείας 2022.

Για να κλείσετε θέση στα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης τις ώρες 09.00 – 14.00 στο τηλέφωνο της Βιβλιοθήκης 2231067208, ηλεκτρονικά μέσω mail στο liblam1@otenet.gr και vivllamias@sch.gr ή στο χώρο της Βιβλιοθήκης Αινιανων 6 Λαμία

Στα εργαστήρια θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.   

Πηγή: Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας