Επιλογή Σελίδας

Μια πολύ σημαντική διάκριση πέτυχε το Γενικό Λύκειο Χορτιάτη ύστερα από τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό τραγουδιού του European School Radio (http://europeanschoolradio.eu/el) με τίτλο «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2022» και με θέμα «Ταξιδεύοντας». Το τραγούδι που έγραψαν μαθήτριες του Λυκείου Χορτιάτη κατέκτησε το 1ο βραβείο μεταξύ των 33 Λυκείων από Ελλάδα και Κύπρο, που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό!
Όλα ξεκίνησαν από τον μουσικό όμιλο του Λυκείου που δημιουργήθηκε φέτος για πρώτη φορά με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό του ΓΕΛ Χορτιάτη κα Στυλιανή Λαλάγκα και συμμετέχουσα την κα Ιωάννα Καρατάσιου, Φιλόλογο του Λυκείου. Σκοπός του Ομίλου ήταν να εμβαθύνουν τα παιδιά στην τέχνη της μουσικής και της στιχουργικής μελετώντας σχετικά άρθρα και τραγούδια. Φιλόδοξος στόχος ήταν και η δημιουργία ενός τραγουδιού. Τι ισχυρότερο κίνητρο λοιπόν από τη συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό!!! Οι μαθητές του Μουσικού Ομίλου με μεγάλη χαρά δέχθηκαν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό του European School Radio που γίνεται για 7η χρονιά.

Αρχικά με την επίβλεψη της κας Λαλάγκα και ακολουθώντας τις οδηγίες του διαγωνισμού, 5 μαθήτριες του Ομίλου αποτέλεσαν την στιχουργική ομάδα, η οποία με βάση το θέμα έγραψε ένα μεγάλο ποίημα στα αγγλικά. Στη συνέχεια, η Ασημούλα Σαούλη, μαθήτρια του Α2 μελετώντας τους στίχους του ποιήματος εμπνεύστηκε μελωδίες. Μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά επιλέξανε στίχους και στροφές από το αρχικό ποίημα και συνθέσανε το τραγούδι.
Η αξιολόγηση του διαγωνισμού «Καν’ το ν’ ακουστεί 2022» πραγματοποιήθηκε από τις 14/3/2022 μέχρι τις 27/3/2022. Την αξιολόγηση έκαναν δύο κριτικές επιτροπές. Η πρώτη αποτελείτο από διακεκριμένους επαγγελματίες από τον χώρο της μουσικής, της δημοσιογραφίας και της εκπαίδευσης ενώ η δεύτερη από τα συμμετέχοντα στο διαγωνισμό σχολεία. Το Λύκειο μας συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό με το τραγούδι «Sense of freedom»

ΣΤΙΧΟΥΡΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Ανδρεδάκη Κατερίνα, Κατσένη Μάρα, Παναγιωτίδου Μανθούλα,
Παπακωνσταντίνου Σοφία Ραφαέλα, Χατζηβασιλείου Ραφαέλα
ΜΟΥΣΙΚΗ
Σαούλη Ασημούλα
ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Ανδρεδάκη Κατερίνα, Σαούλη Ασημούλα
ΧΟΡΩΔΙΑ
Ανδρεδάκη Μιχαέλα, Καμάνικα Γεωργία, Κατσένη Μάρα,
Παναγιωτίδου Μανθούλα, Παπακωνσταντίνου Σοφία Ραφαέλα,
Χατζηβασιλείου Ραφαέλα
ΠΑΙΖΟΥΝ
Κιθάρα: Σαούλη Ασημούλα
Γιοκαλίλι: Μίνιν Ζωή
Μπάσο: Γέρσος Νίκος
Cajon: Ντάγκας Κωνσταντίνος
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Λαλάγκα Στυλιανή

Το τραγούδι παρουσιάζεται στους παρακάτω συνδέσμους:
https://www.youtube.com/watch?v=g16HDaqicoc
https://www.youtube.com/watch?v=B_kPo_O_L64

Η Τελετή Βράβευσης έγινε στις 11 Ιουνίου 2022 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι». 

Πηγή: Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο