Επιλογή Σελίδας

 Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης συνεχίζει τον κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, με τίτλο «Σημειωματάρια Τέχνης», ο οποίος περιλαμβάνει δράσεις εμπνευσμένες από μια σύγχρονη βιβλιογραφία στον τομέα των Γραμμάτων και των Τεχνών.
Μέσα από το πρόγραμμα, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τα αισθητικά τους κριτήρια και να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τα συναισθήματα τους, παίρνοντας μέρος σε δράσεις που υλοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και δημιουργώντας τα δικά τους Σημειωματάρια στην Τέχνη.
 
Για τον μήνα Οκτώβριο θα πραγματοποιηθούν δύο δράσεις :
 
Σημειωματάριο Αρχιτεκτονικής
Το Σάββατο 15/10/22  11:30-13:00 για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών
Σκοπός της δράσης είναι να κατανοήσουν τα παιδιά την επιστήμη της αρχιτεκτονικής μέσα από έναν παγκόσμιας φήμης αρχιτέκτονα, τον Λε Κορμπιζιέ, να γνωρίσουν υλικά και τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κτιρίων και να δημιουργήσουν μια μακέτα με απλά υλικά.
 
Σημειωματάριο Γλυπτικής
Την Πέμπτη 27/10/22 18:30-20:00  για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών
Σκοπός της δράσης είναι να έρθουν σε επαφή τα παιδιά με την τέχνη της γλυπτικής, να γνωρίσουν τον καλλιτέχνη Γιαννούλη Χαλεπά και να εκφραστούν δημιουργικά αξιοποιώντας την τεχνική του στο υλικό του πηλού.


Εμψυχώτριες: Χριστοπούλου Θεανώ, Καλύβα Μαίρη
 
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο τηλ.: 210 9948344 με εσωτερικό αριθμό 115 παιδικό τμήμα Βιβλιοθήκης.

Πηγή: Πολιτιστικός Αθλητικός οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης