Επιλογή Σελίδας

Για όγδοη χρονιά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Music Loves Autism θα περιοδεύσει σε επαρχιακές ελληνικές πόλεις για να φέρει σε επαφή με τη μουσική μικτές ομάδες παιδιών –με και χωρίς διαταραχή αυτιστικού φάσματος (ASD)– και τους γονείς τους.

Χρησιμοποιώντας μουσικές νότες, ήχους και ρυθμούς ως τρόπο επικοινωνίας, ένα πιάνο και ένα σαξόφωνο μετατρέπονται σε μέσα σύνδεσης και συνομιλίας με νέους και διαφορετικούς τρόπους.

Αυτό το εργαστήριο γεμάτο μουσική και κινήσεις προωθεί την ομαδική εργασία, ενθαρρύνει την αυτοέκφραση, προάγει τις κοινωνικές δεξιότητες και προάγει τη συναισθηματική ωριμότητα σε κάθε παιδί. Μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, μουσικοί, δάσκαλοι ειδικής αγωγής, γονείς και παιδιά γνωρίζονται μεταξύ τους καθώς παίζουν και τραγουδούν μαζί. Στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι να κάνει τα παιδιά με και χωρίς ΔΑΦ να απελευθερώσουν τις δυνατότητές τους με δημιουργικούς τρόπους μέσα από εμπειρίες που αντλούνται από τις αισθήσεις τους και από την εργασία ως ομάδα.

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει ένα δίωρο βιωματικό εργαστήριο για ενήλικες.

Κάθε παιδί συνοδεύεται από έναν μόνο γονέα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, επιτρέπεται επίσης να συμμετέχουν στο εργαστήριο στενά μέλη της οικογένειας, όπως αδέρφια.

Η πρώτη συνεδρία, την Παρασκευή, απευθύνεται αποκλειστικά σε εκείνους τους γονείς που θα συνοδεύουν τα παιδιά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να παρακολουθήσουν όλες τις συνεδρίες του εργαστηρίου.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω email – αποστέλλονται στο education@onassis.org – από τον επικεφαλής κάθε σχολικής ομάδας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πηγή: Ίδρυμα Ωνάση