Επιλογή Σελίδας

Το 4ο Συνέδριο Scientix θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022. Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν και μόνο μετά από εγγραφή στον ιστότοπο Scientix (http://www.scientix.eu/conference/).

Το συνέδριο, που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο (European Schoolnet), είναι ένα από τα σημαντικότερα και πιο εμπνευσμένα γεγονότα δικτύωσης της επιστημονικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη: για περισσότερα από δέκα χρόνια η Scientix (http://www.scientix.eu/), η κοινότητα της επιστημονικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη, προωθεί και υποστηρίζει τη συνεργασία μεταξύ δασκάλων STEM, ερευνητών εκπαίδευσης, υπεύθυνων χάραξης πολιτικής, συνεργατών του κλάδου και άλλων επαγγελματιών της εκπαίδευσης STEM σε όλη την Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν.

Στόχοι του 4ου Συνεδρίου Scientix είναι να παράσχει μια επισκόπηση των προκλήσεων και των ευκαιριών στην εκπαίδευση των Φυσικών Επιστημών στην Ευρώπη και να τονίσει τις δυνατότητες και τις δυνατότητες που μπορεί να επιφέρει η κοινότητα Scientix. Το συνέδριο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για διάφορα εκπαιδευτικά έργα STEM, να εμβαθύνουμε τις συνδέσεις και να δημιουργήσουμε νέες ιδέες μεταξύ των εκπαιδευτικών των επιστημών.

Το συνέδριο θα ανοίξει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως. Ο Καθηγητής Αχιλλέας Καμέας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου θα συμμετάσχει στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα «STE(A)M και το μέλλον της Εκπαίδευσης». Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ:  https://eu.eventscloud.com/website/9046/agenda/ και περιλαμβάνει ομιλητές υψηλού επιπέδου (https://eu.eventscloud.com/website/9046/speakers/), συναρπαστικά στρογγυλά τραπέζια, καθώς και διαδικτυακές παρουσιάσεις και πρακτικά εργαστήρια, ενώ αναρτημένες ανακοινώσεις θα διατίθενται σε ψηφιακή μορφή. Η νέα μορφή του συνεδρίου έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει μια διαδραστική εμπειρία συμμετεχόντων και να προσφέρει διαφορετικούς τύπους ευκαιριών δικτύωσης.

Πηγή: ΕΑΠ