Επιλογή Σελίδας

 Petit Plan: Americana, powered by Hellenic American Union, επιστρέφει για 2η χρονιά στις 19-21 Οκτωβρίου 2022, με προβολές αμερικανικών ταινιών μικρού μήκους με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα, – Μετρό: Πανεπιστήμιο).

Φέτος το Petit Plan: Americana προσκαλεί 3 καταξιωμένα Αμερικανικά Φεστιβάλ να επιμεληθούν το πρόγραμμα προβολών με ταινίες που έχουν διακριθεί στα φεστιβάλ τους. Έτσι το Miami Short Film Festival, το Children’s Film Festival Seattle και το Frameline: San Francisco International LGBTQ+ Film Festival θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με νέους κινηματογραφιστές, ένα παιδικό πρόγραμμα και ένα queer πρόγραμμα αντίστοιχα.

Ποια είναι τα Φεστιβάλ;
• Το Miami Short Film Festival ιδρύθηκε το 2002 με σκοπό την προώθηση των ταινιών μικρού μήκους και των νέων σκηνοθετών.
• Το Children’s Film Festival Seattle ιδρύθηκε το 2005 και από τότε έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο παιδικό κινηματογραφικό φεστιβάλ της δυτικής ακτής των ΗΠΑ με χιλιάδες προβολές, σχολικά προγράμματα και εκπαιδευτικές δράσεις.
• Το πρώτο φεστιβάλ που διοργανώθηκε από το Frameline ήταν το 1977 και έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα queer κινηματογραφικά φεστιβάλ παγκοσμίως με 60.000 επισκέπτες ετησίως.

Πληροφορίες:
• Η είσοδος είναι ελεύθερη, για κράτηση θέσης με προτεραιότητα μπορείτε να κλείσετε στο: https://www.eventbrite.com/cc/petit-plan-americana-ii-1237669
• Όλες οι ταινίες έχουν υπότιτλους στα ελληνικά
• Απαιτείται η χρήση μάσκας κατά του Covid-19

Για Σχολεία:
Το παιδικό πρόγραμμα του Children’s Film Festival Seattle και μέρος του προγράμματος του Miami Short Film Festival θα είναι διαθέσιμο και για πρωινές σχολικές προβολές στις 19 & 20 Οκτωβρίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Για το σχολικό

Πηγή: Petit Plan