Επιλογή Σελίδας

Η φροντίδα της υγείας και η δωρεά οργάνων γίνονται μέρος της δημόσιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Με όχημα τους «Οργανούληδες», η συζήτηση για την υγεία, τη λειτουργία βασικών οργάνων του σώματος, αλλά και τη δωρεά τους, ανοίγει στα δημοτικά σχολεία. Οι «Οργανούληδες» γεννούν την ελπίδα, ώστε στο μέλλον όλο και περισσότερες γενιές να έχουν εξοικειωθεί με τη φροντίδα της υγείας μας, καθώς και με την έννοια της δωρεάς οργάνων που μπορεί και αλλάζει τον κόσμο.

Ποιο είναι το πολυάσχολο όργανο στον οργανισμό μας με περισσότερες από 200 διαφορετικές λειτουργίες; Ποιο μοιάζει με δυνατή αντλία, ωθώντας το αίμα σε όλο το σώμα; Ποιο όργανο «λατρεύει» το νερό και ποιο είναι αυτό που «αγαπά» περισσότερο την τακτική άσκηση; Αλλά και πώς ένας γιατρός μπορεί να αντικαταστήσει ένα όργανο, όταν αυτό δεν λειτουργεί σωστά; Αυτές οι δύσκολες ερωτήσεις γίνονται συναρπαστικές ιστορίες μέσα από τους χαρακτήρες των «Οργανούληδων», που σχεδιάστηκαν ειδικά για τα παιδιά (7-11 ετών). Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται στις δράσεις και παρεμβάσεις των προγραμμάτων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας για το σχολικό έτος 2022-23 (ΙΘ Θεματικός άξονας).

Η έννοια της μεταμόσχευσης αλλά και η δωρεά οργάνων γίνονται θεματικές σε μια συζήτηση που μπορούν να κάνουν τα παιδιά με τους γονείς και τους δασκάλους τους. Μέσα στις τάξεις των δημοτικών σχολείων γεννιέται η ελπίδα. Ολοένα περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να μάθουν να φροντίζουν το σώμα τους, αλλά και να ενημερωθούν για τη συνεισφορά της δωρεάς οργάνων στη ζωή όλων μας.

Η συμμετοχή στις μηνιαίες διαδικτυακές παρουσιάσεις του προγράμματος είναι δωρεάν μετά από εγγραφή του υπεύθυνου εκπαιδευτικού.

Για τη συμμετοχή σας στον προγραμματισμό της περιόδου 2022-23, παρακαλούμε συμπληρώστε την αίτηση ενδιαφέροντος.

Πηγή: Ίδρυμα Ωνάση