Επιλογή Σελίδας

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει τα ονόματα των νέων δημιουργών των οποίων τα έργα επιλέχθηκαν κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης στο πλαίσιο του προγράμματος «Τέχνη, μια σιωπηλή επανάσταση: Η τέχνη ως δυναμικό εργαλείο κοινωνικού μετασχηματισμού και αλλαγής για την αντιμετώπιση των φαινομένων ανισότητας, στερεοτύπων, ρατσισμού και εκδηλώσεων βίας και κακοποίησης».

Οι δράσεις του εν λόγω προγράμματος εντάσσονται στο Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022, αναδεικνύουν τη σύνδεση του πολιτισμού με την κοινωνία και προάγουν τη νεανική καλλιτεχνική δημιουργία και καινοτομία. Μέσα από αυτή τη σύνδεση προβάλλεται η δύναμη της τέχνης να ενημερώνει, να ευαισθητοποιεί και να συμβάλλει στην καλλιέργεια και την κουλτούρα των νέων.

Η επιλογή των έργων των νέων δημιουργών, τα οποία ξεχώρισαν για την υψηλή ποιότητα και την πρωτοτυπία των προτάσεών τους, καθώς και για τη συνάφεια με το θέμα της ανοιχτής πρόσκλησης, πραγματοποιήθηκε από Επιτροπή Αξιολόγησης και Επιλογής που συστάθηκε για τον σκοπό αυτό.

Στην έκθεση παρουσίασης των έργων και στο θεματικό συνέδριο του προγράμματος, που θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη του 2023, θα συμμετέχουν με έργα τους οι παρακάτω νέοι/νέες δημιουργοί:

1.      Δεμιρτζιόγλου Ελίνα & Λάππας Αριστείδης

2.      Θεοδωρίδη Νίκη & Αλιμπέρτη Ζωρζέτ

3.      Καπετάνου Δημήτριος

4.      Κουτλή Ευσταθία

5.      Μπαλέση Ελεάννα

6.      Παλαιολόγος Γιώργος

7.      Παπαδόπουλος Άγγελος

8.      Σταυροπούλου Δήμητρα

9.      Τάτση Φωτεινή

10.   Russolo Virginia

Επιλαχόντες/ούσες:

11.   Βασιλειάδου Νοεμή

12.   Καραθάνου-Νικολαΐδη Μιχαέλα-Μαρία

13.   Κουκουτσάκη Κατερίνα & Άρτεμις Γιαννοπούλου

14.   Στρίμτσου Αναστασία    

Πηγή: Υ.ΠΑΙ.Θ.