Επιλογή Σελίδας

Το 5ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας έρχεται τον Νοέμβριο, όπως το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε.   Υπόσχεται όμως, να είναι «το κάτι άλλο»! 

Ένα απίθανο μωσαϊκό ηρώων κάθε μεγέθους, χρώματος, είδους και προέλευσης, από τους δρόμους της Αθήνας μέχρι το διάστημα, ξετυλίγει για μία ακόμα χρονιά το Φεστιβάλ που φέτος συμπληρώνει τα πέντε του χρόνια. Στη φετινή του διοργάνωση φιλοξενεί 100 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από 34 χώρες, οι οποίες αποτυπώνουν την πραγματικότητα και τον πλούτο των πολιτισμών της σύγχρονης κοινωνίας. Οι ήρωες των ταινιών, από όπου κι αν αυτοί προέρχονται, όπως και να μοιάζουν, όποια ζωή και να ζουν, μπορούν να εμπνεύσουν τα παιδιά και τους εφήβους οι οποίοι αναζητούν τη δική τους ταυτότητα. 

Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ισότιμη εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών σκηνοθετών και αφηγείται ιστορίες συμπερίληψης, κατάρριψης στερεοτύπων, περιβαλλοντικής αφύπνισης, ψηφιακής συνείδησης. 

Από τις 14 έως τις 20 Νοεμβρίου, το Φεστιβάλ καλεί παιδιά και νέους της Αθήνας, εκπαιδευτικούς, γονείς και λάτρεις του σινεμά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, και στους κινηματογράφους Κηφισιά 1 & 2 Cinemax και ΔΑΝΑΟΣ. 

Το πρόγραμμα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά εδώ.

Πηγή: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά