Επιλογή Σελίδας

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να συμμετάσχει στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Παιδείας και Νεολαίας, υπό την τσεχική Προεδρία του τρέχοντος εξαμήνου. 

Το Συμβούλιο των 27 αρμόδιων Ευρωπαίων Υπουργών των κρατών-μελών θα απασχολήσουν σήμερα δύο διακριτές θεματικές, η Παιδεία και η Νεολαία

Στα θέματα Παιδείας, οι Υπουργοί θα υιοθετήσουν ανάμεσα σε άλλα Σύσταση του Συμβουλίου για τις διαδρομές που οδηγούν στη σχολική επιτυχία. Η προς συζήτηση θεματική αφορά τον Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης στον καιρό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στην έναρξη της οποίας αναμένεται να προβληθεί βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Ουκρανού Υπουργού Παιδείας και Επιστήμης Serhiy Shkarlet.

Ως προς τη Νεολαία, η ατζέντα περιλαμβάνει ενημέρωση από την Τσεχία για τα αποτελέσματα του άτυπου διαλόγου για τη Νεολαία και την υιοθέτηση, εκ μέρους των Υπουργών, των Συμπερασμάτων του Συμβουλίου για την προώθηση της διαγενεακής διάστασης στο πεδίο της νεολαίας, για την ενθάρρυνση του διαλόγου και της κοινωνικής συνοχής. Επίσης, η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Υπουργών θα αφορά το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας.

Η Νίκη Κεραμέως θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Πηγή: Υ.ΠΑΙ.Θ.