Επιλογή Σελίδας

Η αφηγήτρια Νάγια Οικονομοπούλου και η μουσικός Μαρία Γεωργοπούλου, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, στις 11:30, στο Ιδιόμελο (Μαρούσι), θα συναπαντηθούν με τους καλικάντζαρους, που ήρθανε φέτος νωρίς, βιαστικοί κι ορεξάτοι πολύ, για να φάνε τα καλούδια και να κάνουνε ζημιές. 

Ελάτε παρέα κι εσείς, να τους καλοπιάσουμε με παραμύθια μετά μουσικής!

Και για καλικάντζαρους θα πούμε και για γριές και για προκομμένες νιες, για να προϋπαντήσουμε τα Χριστούγεννα με παραμύθια, τραγούδια, κάλαντα και καλκαντζαροσκάνταλα!

Αφήγηση παραμυθιών της λαϊκής παράδοσης όχι μόνο για παιδιά!

Αφήγηση: Νάγια Οικονομοπούλου

Μουσική: Μαρία Γεωργοπούλου

Ημερομηνία: Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, 11:30 – 12:30

Προσέλευση: Ιδιόμελο (Ελευθερίου Βενιζέλου 17 & Βασ. Κωνσταντίνου, Μαρούσι, πλησίον σταθμού Η.Σ.Α.Π., για κρατήσεις: 210 6817042, 210 8050869, www.idiomelon.gr)

Είσοδος: € 5

αγορά: viva.gr

Διάρκεια: 60 λεπτά

Συντελέστριες

 Η Νάγια Οικονομοπούλου σπούδασε μετάφραση στο Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και συνεργάστηκε με σημαντικούς εκδοτικούς οίκους. Όταν, όμως, κάποτε, από τύχη, συναπαντήθηκε ξανά με τους συντρόφους των παιδικών της χρόνων, την Τρισεύγενη, την Πούλια και τον Αυγερινό, τον Μπιλμέμ, τον Μισοκοκκοράκη, τους πήρε αμέσως στο κατόπι και μπήκε στο δάσος με τα παραμύθια, μαθήτευσε δίπλα σε μάστορες παραμυθάδες, βρήκε μια κόκκινη κλωστή και ύφανε ένα τσουβάλι που να χωρεί τα ψέματα, μαζί και την αλήθεια και χίλια παραμύθια. Αγαπά να αφηγείται παραδοσιακά κυρίως παραμύθια και μύθους, σε παιδικό και ενήλικο κοινό, σε συντροφιές, βιβλιοθήκες, σχολεία, καφενεία, πολυχώρους και πολιτιστικά στέκια. Υλοποιεί την αφηγηματική δράση «Σπεροκαθίσματα – Παραμύθια κατ’ οίκον».

 Η Μαρία Γεωργοπούλου είναι καθηγήτρια κλασικής κιθάρας, μουσικοπαιδαγωγός και συνθέτρια. Εργάζεται στους τομείς της τυπικής και της άτυπης εκπαίδευσης ως Συντονίστρια μουσικοκινητικών παιχνιδιών. Επίσης, ασχολείται με την σύνθεση τραγουδιών και πρωτότυπης μουσικής στο πλαίσιο διαδραστικών βιβλιοπαρουσιάσεων και παιδαγωγικών παιχνιδιών βιωματικού χαρακτήρα για νήπια από 6 μηνών και για παιδιά, με στόχο την καλλιέργεια των κοινωνικών τους δεξιοτήτων και την επαφή τους με τους μαγικούς κόσμους των λαϊκών παραμυθιών και των λογοτεχνικών ιστοριών.