Επιλογή Σελίδας

Μια δημιουργική περιήγηση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, που πλαισιώνεται από θεατρικά, μουσικά και εικαστικά δρώμενα καθώς και βιωματικές δράσεις. Κατά τις 2,5 ώρες της περιήγησης οι μαθητές με φύλλα εργασίας, παιχνίδια ρόλων και βιωματικές τεχνικές μαθαίνουν για τη λειτουργικότητα των διάφορων χώρων του Μεγάρου, αλλά και για τον κόσμο της κλασικής μουσικής, για τα όργανα μιας συμφωνικής ορχήστρας, για την όπερα. Παράλληλα ξετυλίγεται ως θεατρικό δρώμενο ο μύθος του Ορφέα και της Ευρυδίκης, που υμνεί τη δύναμη του έρωτα και της μουσικής.
Το πρωτότυπο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018 και θα διαρκέσει έως τον Μάιο του 2019. Απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού (Ε’ & ΣΤ’) και Γυμνασίου και η συμμετοχή είναι δωρεάν και εντός του σχολικού ωραρίου.
 
Συμπαραγωγή: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Περιφερειακή Διεύθυνση Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Με την υποστήριξη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 
Για πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Πηγή: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης