Επιλογή Σελίδας

Ως καλή πρακτική του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 διακρίθηκε η Ελλάδα στη θεματική «Έρευνες για την Νεολαία, Δεδομένα, Στοιχεία».

Η χώρα μας παρουσίασε τις τέσσερις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, στην 7η συνάντηση των Εθνικών Συντονιστών στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για διάκριση που πρώτη φορά λαμβάνει η χώρα μας σε οποιαδήποτε θεματική Νεολαίας και την οποία ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Παιδείας και Νεολαίας στις 28.11.2022. Τα ερευνητικά δεδομένα  που θα αποτελέσουν κληροδότημα του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας θα δημοσιοποιηθούν το προσεχές διάστημα.

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας, η χώρα μας, μέσω της αρμόδιας Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του ΥΠΑΙΘ με επικεφαλής τον Γεώργιο Βούτσινο, έχει υλοποιήσει περισσότερες από 165 δράσεις που περιλαμβάνονται στο χάρτη δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα συνεχίσει να υλοποιεί δράσεις έως και τα τέλη Μαΐου 2023.

Πηγή: Υ.ΠΑΙ.Θ.