Επιλογή Σελίδας

To Impact Hub Athens αγαπά και στηρίζει το βιβλίο και φροντίζει να το δείχνει έμπρακτα με κάθε ευκαιρία. Αυτή τη φορά, διοργανώνοντας ένα τριήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στους μικρούς βιβλιόφιλους!
Στις 9,10 & 11 Δεκεμβρίου η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης ανοίγει τις πόρτες της και υποδέχεται μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους σε μια συναρπαστική γιορτή με επίκεντρο το παιδικό και εφηβικό βιβλίο.

Για τρεις ημέρες, εκδοτικοί οίκοι ανά την Ελλάδα συναντιούνται όλοι μαζί στο αίθριο της Κυψελιώτικης στοάς, εκθέτοντας εκατοντάδες διαφορετικούς τίτλους – αγαπημένα βιβλία της κλασικής λογοτεχνίας αλλά και νέες πειραματικές εκδόσεις, νέους συγγραφείς, ιδιαίτερες εικονογραφήσεις και πολλά παραμύθια.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει τις πλούσιες συλλογές των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο, Brainfood (Φουρφούρη), Άπαρσις, Επόμενος Σταθμός, Πουά, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, Πάπυρος, Μάρτης, Ποταμός, Ηλίβατον, Υδροπλάνο, Παπαδόπουλος, Βιβλιοσκόπιο, Key Books, Τζιαμπίρης Πυραμίδα, Μέλισσα, Αδελφοί Βλάσση, Suaseta και Ανεξάρτητες Εκδόσεις Γλαρόλυκοι.
Το σωματείο “Φίλοι της Μέριμνας” στηρίζοντας την Μέριμνα τόσο μέσω του δικτύου εθελοντών του όσο και οικονομικά, θα συμμετάσχει στο τρίημερο διαθέτοντας συλλεκτικά second hand βιβλία, τα έσοδα από την πώληση των οποίων θα διατεθούν στα παιδιά της Μέριμνας.

Επίσης, θα βρείτε παιδικά σχέδια από τον εικαστικό Serif Salabi με το Seriforama ώστε να διαλέξουν οι φίλοι μας ότι επιθυμούν για να διακοσμήσουν τον χώρο τους.

Το Σάββατο και την Κυριακή 11.00 – 14.00, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να μεταμορφωθούν στον αγαπημένο τους ήρωα μέσα από μια μεγάλη γκάμα από props γνωστών και αγαπημένων βιβλίων και παραμυθιών του κάθε εκδοτικού, και να φωτογραφηθούν με την παρέα τους στο βγαλμένο από παραμύθι photo-booth της Canon. Θα λαμβάνουν επιτόπου εκτυπωμένη την instant photo τους σε ένα μικρό βιβλίο όπου θα μπορούν να πλάσουν την ιστορία όπως τη φαντάζονται!

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα τρέχουν πολλά διαφορετικά ανοιχτά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους. Το πρόγραμμα των εργαστηρίων:

Παρασκευή 9|12
17.00-18.00 Αφήγηση παραμυθιού «Χρατς» της Εύης Γεροκώστα, από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο
18.00-19.00 Οι εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή και η Φρατζέσκα Αλεξοπούλου.

Σάββατο 10|12
17.00-18.00 “Μάγια η μικρή νεράιδα της νύχτας” από την εμψυχώτρια/παιδαγωγό Μυρτώ Πανάγου, των
εκδόσεων Βιβλιοσκόπιο
18.00-19.00 “Το μπλε αδιάβροχο” της Θεοδώρα Κατσιφή, των εκδόσεων Ηλίβατον
19.00-20.00 Εργαστήριο των εκδόσεων Επόμενος Σταθμός (αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα)

Κυριακή 11|12
12.00-13.00 Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Βασιλικής Ρουμελιώτου με τίτλο «ΜΙΛΑ!», του εκδοτικού οίκου Πάπυρου
12.00-13.00 Ανάγνωση των βιβλίων “Τα Κορίτσια” και “Τα Αγόρια” της Lauren Ace και κατασκευή του “φυλαχτού της φιλίας” με χρώματα, κορδέλες και πολύ χριστουγεννιάτικη αστερόσκονη! Τι είναι η φιλία; Τι ξεχωριστό έχεις εσύ που σε κάνει έναν μοναδικό φίλο;

13.00-14.00 “Χριστούγεννα στο χωριό των ιστοριών” της Αγγελική Σταματακοπούλου, των εκδόσεων Susaeta
14.00-15.00 «Το πουλόβερ» από το Δημήτρη Μπασλάμ, των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο
17.00-18.00 «Ψαλίδι, κόλλα και χαρτί» με τους μοντερνιστές απο το MoMA (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
της Νέας Υόρκης), από τον εκδοτικό οίκο Μέλισσα
18.00-19.00 H εμψυχώτρια Γόνη Λούκα θα παρουσιάσει το βιβλίο «Το τείχος» των Τζανκάρλο Μακρί και Καρολίνα Τζανότι. Ένα βιβλίο για την αποδοχή του διαφορετικού και τη δύναμη της πολυχρωμίας, των εκδόσεων Susaeta.

«Σας περιμένουμε να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας και να ταξιδέψουμε σε μέρη μαγικά και όχι μόνο!»

Η ομάδα του Impact Hub Athens.

Ο χώρος είναι ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλες/ους – αμαξίδια, κατοικίδια, μικρούς – μεγάλους.
Όλες οι δράσεις θα είναι δωρεάν και ανοιχτές για το κοινό & θα τρέχουν καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου.

Πηγή: Δημοτική Αγορά Κυψέλης