Επιλογή Σελίδας

Ιστορίες όπως λέμε… όνειρα», Πρόγραμμα αφήγησης ιστοριών με αφορμή ζωγραφικά έργα του Γ. Γουναρόπουλου, με την αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη και τα παράξενα μουσικά της όργανα!

Σε ένα όμορφο σπίτι-Μουσείο οι υπέροχες ζωγραφιές του Γιώργου Γουναρόπουλου εμπνέουν μια αφηγήτρια που ξεδιπλώνει τις ιστορίες της.

Ένα περήφανο άτι ανεμίζει τη χαίτη του. Πλάι του οι νεράιδες χτενίζουν τα μακριά μαλλιά τους στο φως του φεγγαριού. Μοιάζουν ακίνδυνες αλλά στ’ αλήθεια είναι άγριες! Βουτά το παλικάρι στα βάθη των θαλασσών για να συλλέξει ένα άνθος φοβερό και… αιμοβόρικο! Πουλιά και ψάρια που μιλούν, έξυπνες γυναίκες και ριψοκίνδυνοι ήρωες.

Αλήθεια! Όλα αυτά μπορούν να συμβούν, στα όνειρα, στις ζωγραφιές και στους θρύλους!

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022, στις 11:00 και στις 12:30

 Διάρκεια προγράμματος: 45 λεπτά

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω

Είσοδος ελεύθερη

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα θα εφαρμόζονται τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210-7777601 (Τετάρτη-Παρασκευή, 10:00-14:00). Λόγω περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη

Πρωτοπόρος της Νεοαφήγησης στην Ελλάδα, αφηγείται σε ενήλικες και παιδιά από το 1993, και διδάσκει Τεχνική της Αφήγησης και Δημιουργική Γραφή με τη δική της Μέθοδο από το 1995. Γνωστοποίησε ευρέως την Προφορική Νεοαφήγηση στην Ελλάδα, σε Σχολεία, Μουσεία, Βιβλιοθήκες, σημαντικά Πολιτιστικά Ιδρύματα και στην ελληνική τηλεόραση (ΕΤ1).

Καθιέρωσε με σταθερά πολυετή προγράμματα την προφορική αφήγηση σε μουσειακούς χώρους, όπως τα Μουσεία Λαϊκής Τέχνης, Κυκλαδικής Τέχνης, Ισλαμικής τέχνης-Μπενάκη, Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή-Γαία κ.ά.

Είναι Ψυχοπαιδαγωγός (ΕΚΠΑ), με επιμόρφωση σε εκπαιδευτικά προγράμματα και εναλλακτικές μορφές διδασκαλίας, και σημαντική εμπειρία στην Ειδική Αγωγή και άλλα ειδικά πλαίσια. Παρακολούθησε πολυετή μαθήματα φωνητικής αγωγής και τραγουδιού με την αείμνηστη Μίρκα Γεμεντζάκη.

Είναι η πρώτη Ελληνίδα προφορική αφηγήτρια που προτάθηκε για το Διεθνές Βραβείο Astrid Lindgren Memorial Award (δύο φορές υποψήφια της SCBWI-Greece, το 2014 και το 2015).

Από το 2010 συνεργάζεται σταθερά με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και από το 2013 με το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Πηγή: Δήμος Ζωγράφου