Επιλογή Σελίδας

Με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022  στο πάρκο Γουδή σηματοδοτείται η έναρξη των εκδηλώσεων στον Δήμο Ζωγράφου για τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 έως και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023,  οι κεντρικές πλατείες και τα πάρκα του Δήμου Ζωγράφου μεταμορφώνονται!  Mε το χριστουγεννιάτικο χωριό στην Πλατεία Τερζάκη, το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στο Γουδή αλλά και πολλές άλλες δραστηριότητες  στην Πλατεία Άνοιξης, στο πάρκο Γουδή, στη Βίλα Ζωγράφου, στον Δημοτικό Πολιτιστικό Πολυχώρο «ΑΛΕΚΑ» αλλά και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν ξεχωριστές στιγμές τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Ζωγράφου σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού για τις υπόλοιπες μέρες των γιορτών:

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΟΙΞΗ

  • Παρασκευή 23/12/2022 –  Tiny Music Groups Ώρα έναρξης 11:30 π.μ.   

Ένα μουσικό νεανικό σχήμα ερμηνεύει εορταστικά και άλλα διαχρονικά ή μοντέρνα τραγούδια, swing, pop και λαϊκά τραγούδια που χρωματίζουν ευχάριστα την ατμόσφαιρα, δίνοντας έναν ιδιαίτερο τόνο σε όλη την πόλη.

  • Τετάρτη 28/12/2022 – Συναυλία «SOUNDS OF CHRISTMAS» Ώρα έναρξης 12:00 π.μ.

Ο διακεκριμένος σολίστ κλασσικής κιθάρας Μιχάλης Σουρβίνος μας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στους ήχους των Χριστουγέννων με μουσικές από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Αργεντινή. Μία μοναδική συναυλία με έργα των Bach, Handel, Ravel, Strauss, Vivaldi, Boccherini, Shostakovich, Mozart, Rota, Piazzolla, Albeniz, Gardel και άλλων συνθετών που συνδυάζει τη μαγεία και τη συγκινησιακή ατμόσφαιρα των Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών.

ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ

  • Παρασκευή 23/12/2022 – «Το Χριστουγεννιάτικο εξπρές των συνΩΔΗπόρων» Ώρα έναρξης 6:00μ.μ.

Εορταστικά τραγούδια και κάλαντα από το πολυφωνικό σχήμα «ΣυνΩΔΗπόροι».  Μαζί τους η χορωδία του Συλλόγου Γονέων του 12ου  δημοτικού σχολείου Ζωγράφου «12 νότες»

  • Σάββατο 24/12/22 – Αιγαιοπελαγίτικα Κάλαντα από τη Στέλλα Κονιτοπούλου Ώρα έναρξης 5:00 μ.μ. 

Η καταξιωμένη ερμηνεύτρια του νησιώτικου τραγουδιού, μας προσκαλεί σε ένα εορταστικό μουσικό πρόγραμμα με αύρα .. θαλασσινή, με αιγαιοπελαγίτικα κάλαντα και παινέματα αλλά και γνωστά και αγαπημένα νησιωτικά τραγούδια. Τη Στέλλα Κονιτοπούλου πλαισιώνουν διακεκριμένοι δεξιοτέχνες μουσικοί και δάσκαλοι των λαϊκών μουσικών οργάνων (βιολί, σαντούρι, λαγούτο, τουμπελέκι κ.λπ.), οι οποίοι δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα σ’ αυτή την εορταστική Χριστουγεννιάτικη συναυλία, μέσα από έναν μουσικό περίπλου στα περισσότερα Ασπροθαλασσίτικα νησιά.

  • Τρίτη 27/12/22  – «This is Broadway από τους Music 4» Ώρα έναρξης 6:00 μ.μ.

Μια συναρπαστική βραδιά, αφιερωμένη στο Musical Theater που απευθύνεται στους λάτρεις των musical, αλλά και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν ένα λαμπερό – διασκεδαστικό μουσικό κόσμο που ενώνει το παρελθόν με το σήμερα.

  • Πέμπτη 29/12/22 – Συναυλία με τον Γιάννη Χατζηγεωργίου Ώρα έναρξης 6:00μ.μ. 

Ο γνωστός ηθοποιός, τραγουδιστής και δημιουργός Γιάννης Χατζηγεωργίου και η τριμελής μπάντα του, σας προσκαλούν σε μία εορταστική συναυλία που θα περιλαμβάνει γνωστές ελληνικές και διεθνείς pop και rock επιτυχίες για μικρούς και μεγάλους αλλά και διάσημες χριστουγεννιάτικες επιτυχίες.

  • Παρασκευή 30/12/22 – Πάρτυ με τους «4 on the Floor band» Ώρα έναρξης 6:00 μ.μ.

Οι «4 on the Floor band» σας προσκαλούν σε ένα nonstop χορευτικό πάρτυ με επιτυχίες 70s-80s disco, funk και soul. Η μπάντα που ξεκίνησε το 2018 από το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» με αμέτρητες εμφανίσεις σε events της Αθήνας και σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

  •  Παρασκευή 23/12/22 – Παιδική θεατρική παράσταση «Ο Άγιος Βασίλης στη χώρα της οδοντοστοιχούλας» Ώρα έναρξης 5:00 μ.μ.

Μία μουσικοχορευτική διαδραστική και διδακτική θεατρική παράσταση με πρωτότυπη μουσική, πλούσια εορταστικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την θεατρική ομάδα ΤΑ ΜΗΛΑΡΑΚΙΑ. Η παράσταση είναι βραβευμένη από την UNESCO.

  • Σάββατο 24/12/22 – Παιδική θεατρική παράσταση «Το καλό νικάει πάντα» Ώρα έναρξης 12:00 μ.μ.

Η μάγισσα Αφεντούλα είναι η τελευταία καλή μάγισσα που έχει απομείνει και με τη μαγική της σκούπα και το ραβδί της βοηθάει όλο τον κόσμο και διορθώνει τις ζημιές που προκαλούν τα κακά ξωτικά.

  • Δευτέρα 26/12/22 –  Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με την Βανέσα Αδαμοπούλου Ώρα έναρξης 8:00μ.μ.

Η Βανέσα επανέρχεται μουσικά με επανεκτελέσεις αγαπημένων τραγουδιών μας σε μία χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

  • Τρίτη 27/12/22 – Θέατρο Σκιών «Το στοιχειωμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο» με τον Καραγκιόζη  Ώρα έναρξης 12:00 μ.μ.
  • Πέμπτη 29/12/22 – Παιδική θεατρική παράσταση «Με την αγάπη φτάνω τ’ άστρα» Ώρα έναρξης 12:00 μ.μ.

Ένα παιδί θέλει να φτάσει τα άστρα! Μπορεί;  Έχει όμως μόνο μια νύχτα καιρό…την πιο όμορφη νύχτα του χρόνου! Έχει πάνω του κάτι μαγικό αλλά η διαδρομή είναι μεγάλη και τα εμπόδια πολλά! Πώς θα επηρεάσουν το ταξίδι του όσοι βρεθούν στον δρόμο του; Θα τα καταφέρει;

  • Παρασκευή 30/12/22 – Παιδική θεατρική παράσταση «Τα 3 γουρουνάκια στο Χριστουγεννιάτικο χωριό» Ώρα έναρξης 12:00 μ.μ.

Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, τα συμπαθέστατα τετράποδα άρχισαν να στολίζουν τα σπιτάκια τους αμέριμνα, ώσπου εμφανίζεται ξαφνικά ένας απρόσκλητος επισκέπτης.

  • Δευτέρα 2/01/23 – Παιδική θεατρική παράσταση «Ο Σκρούτζ και τα πνεύματα των εορτών του Κάρολου Ντίκενς» Ώρα έναρξης 12:00 μ.μ.

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου παρουσιάζει φέτος την πιο επίκαιρη χριστουγεννιάτικη ιστορία, βασισμένη πάνω στο γνωστό έργο του Κάρολου Ντίκενς  «O ΣΚΡΟΥΤΖ ΚΑΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ», σε σκηνοθεσία & Θεατρική Διασκευή της Κέλλυ Σταμουλάκη. Στη θεατρική παράσταση συμμετέχουν Στον ρόλο του ΣΚΡΟΥΤΖ  ο δημοφιλής ηθοποιός Σταύρος Νικολαϊδης και η αγαπημένη Ελευθερία Ρήγου σε έναν χαρακτηριστικό ρόλο. Μαζί τους οι ταλαντούχοι ηθοποιοί  Έφη Κιούκη, Περικλής Τσαμαντάνης και Πέτρος Γρύλος που παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν.  Μουσική επιμέλεια, Ζακ Ιακωβίδης, χορογραφίες, Άννα Μάγκου.

  • Τρίτη 03/01/23 – Θέατρο Σκιών «Το Λούνα πάρκ του Καραγκιόζη» Ώρα έναρξης 12:00 μ.μ.

Πολύχρωμα μπαλόνια και σοκολατένιο σιντριβάνι περιμένουν τους μικρούς μας φίλους σε παιδικές παραστάσεις του Δήμου Ζωγράφου.

ΒΙΛΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

  • Τρίτη 27/12/22 – Αφήγηση παραμυθιού «Κόκκινη κλωστή δεμένη» Ώρα έναρξης 6:00 μ.μ.

Η αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη παρουσιάζει σε μικρούς και μεγάλους την πολύτιμη παραμυθιακή μας κληρονομιά μέσα από το παραμύθι με άρωμα Χριστουγέννων «Κόκκινη κλωστή δεμένη». Μαζί της ο μουσικός και συνθέτης Γιάννης Ψειμάδας που αγκαλιάζει τις αφηγήσεις με μουσικές και τα ηχητικά τοπία με παραδοσιακά αλλά και ασυνήθιστα όργανα από όλο τον κόσμο.

  • Τετάρτη 28/12/22 – Αφήγηση παραμυθιού «Καλήν εσπέραν άρχοντες» Ώρα έναρξης 6:00 μ.μ.

Η Νίκη Κάπαρη παρουσιάζει το Χριστουγεννιάτικο παραμύθι με άρωμα Χριστουγέννων «Καλήν εσπέραν άρχοντες», ενώ ο μουσικός και συνθέτης Γιάννης Ψειμάδας που ντύνει τις αφηγήσεις με μουσικές και αγκαλιάζει τα ηχητικά τοπία με παραδοσιακά αλλά και ασυνήθιστα όργανα από όλο τον κόσμο.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΑΣΚΟΤ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 

  • Παρασκευή 23/12/22 –  Λεωφόρος Γρηγορίου Αυξεντίου Ώρα έναρξης 1:00 μ.μ. 
  • Σάββατο 31/12/22 – Λεωφόρος Στρατάρχου Παπάγου Ώρα έναρξης 1:00 μ.μ.

Οι Μασκότ με τη συνοδεία μουσικού περπατούν στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, επισκέπτονται καταστήματα, μοιράζουν γλυκίσματα και φωτογραφίζονται με μικρούς και μεγάλους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Ημέρες:15/12/2022 – 8/1/2023

Ώρα Έναρξης:

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΗ

Πηγή: Δήμος Ζωγράφου