Επιλογή Σελίδας

Με έκπτωση 50% θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν αναπληρωτές και νεοδιόριστοι δάσκαλοι και καθηγητές με τη Hellenic Train, κατά τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους, από τον τόπο διορισμού προς τον τόπο κατοικίας τους και αντίστροφα, καθώς η εταιρεία ανταποκρίθηκε θετικά στη σχετική επιστολή που απηύθυνε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, μετά από αίτημα της Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Ζέττας Μακρή.  

Συγκεκριμένα, η έκπτωση 50% επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων στους αναπληρωτές και νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς αφορά σε μετακινήσεις στις 22, 23, 24 Δεκεμβρίου 2022 και στις 7 και 8 Ιανουαρίου 2023.  

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την εταιρεία, η  παροχή της εν λόγω έκπτωσης δεν συνδυάζεται με καμία άλλη έκπτωση που πιθανόν να δικαιούται επιβάτης (πχ. πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ).

Οι δύο Υφυπουργοί εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στη Hellenic Train για τη συμβολή της στην απρόσκοπτη πλήρωση των θέσεων εκπαίδευσης της χώρας. 

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη έκπτωση 50%, παρέχεται στους αναπληρωτές και νεοδιόριστούς εκπαιδευτικούς και για τις μετακινήσεις με ΚΤΕΛ, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, μετά την πρωτοβουλία των κ.κ. Παπαδόπουλου και Μακρή.  

Πηγή: ΥΠΑΙΘ