Επιλογή Σελίδας

Σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου, η κυβέρνηση σχεδιάζει ολοκληρωμένη πρόταση για την καλλιτεχνική εκπαίδευση

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό αναφορικά με το προεδρικό διάταγμα για τον διορισμό καλλιτεχνών στο Δημόσιο.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στη σύσκεψη λαμβάνουν μέρος όλοι οι συναρμόδιοι από το υπ. Πολιτισμού, το υπ. Παιδείας, το υπ. Εσωτερικών και το Λογιστήριο του Κράτους.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, η κυβέρνηση σχεδιάζει ολοκληρωμένη πρόταση για την καλλιτεχνική εκπαίδευση.

«Είναι γνωστό ότι το ΠΔ διόρθωσε μια στρεβλή κατάσταση και η κυβέρνησή μας κινείται προς την επίλυση της στρέβλωσης αυτής. Ειδικά για το θέμα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, θα γίνει επιτροπή προσωπικοτήτων που θα μελετήσουν σε βάθος τα ζητήματα αναβάθμισης της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης», τόνισε ο κ. Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Yπενθυμίζεται ότι το εν λόγω προεδρικό διάταγμα είχε προκαλέσει αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από τον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς θεωρήθηκε ότι όσοι έχουν τελειώσει δραματικές σχολές εξισώνονται με αποφοίτους Λυκείου.

Από τη μεριά του, ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης είχε διευκρινίσει μετά από συνάντηση με εκπροσώπους των καλλιτεχνών ότι το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 δεν εξισώνει τους τίτλους δραματικών σπουδών με το απολυτήριο λυκείου, δεν αφορά προσλήψεις του υπουργείου Παιδείας ούτε και προσλήψεις καλλιτεχνών στο Δημόσιο, οι οποίες εξαιρούνται από τον ΑΣΕΠ.

Πηγή: Καθημερινή