Επιλογή Σελίδας

Το ReWoman, η πρωτοβουλία του Ιδρύματος Λαμπράκη για τις γυναίκες κάθε ηλικίας, συνεχίζει τη διαδικτυακή εκπαίδευση με ένα σεμινάριο αφιερωμένο στους στόχους που θέτουμε σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 18:00-20:00, θα πραγματοποιηθεί το online, δωρεάν σεμινάριο “Βρίσκοντας το «κλειδί» της επιχειρηματικότητας” .

Η παρακολούθησή του προϋποθέτει την υποβολή σχετικής αίτησης εδώ το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023.

Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την εγγραφή των υποψηφίων στο σεμινάριο. Οι γυναίκες που θα έχουν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν θα λάβουν σχετική ενημέρωση και οδηγίες για την εξ αποστάσεως σύνδεσή τους με ηλεκτρονικό μήνυμα.

Το σεμινάριο


Τίτλος: Βρίσκοντας το «κλειδί» της επιχειρηματικότητας

Στο σεμινάριο αυτό, θα διασαφηνίσουμε το τι είναι επιχειρηματικότητα και θα αναφερθούμε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Ακόμα, θα εξετάσουμε τα στάδια δημιουργίας μιας επιχείρησης, από την εκτίμηση του περιβάλλοντος και την έρευνα αγοράς, στην εύρεση της κατάλληλης ιδέας και ομάδας υλοποίησης αυτής και φυσικά το πόσο σημασία έχει η κατανόηση του ανταγωνισμού, και  πόσο αυτή καθορίζει την επιτυχία. Ειδική έμφαση, θα δώσουμε στο τρίπτυχο Vision-Mission-Goals, που είναι η βάση κάθε επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και ορίζει το «τι» και το «γιατί» της.

 Οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν σε ομάδες στο πλαίσιο ασκήσεων, επομένως απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής σας, είναι η δυνατότητα να έχετε ενεργοποιημένη την κάμερα και να βρίσκεστε σε περιβάλλον που σας επιτρέπει τη διάδραση.

Η Εισηγήτρια 

H Eλένη Σκόνδρα, έχει διεθνείς σπουδές στους τομείς του μάρκετινγκ και επικοινωνίας, καθώς και διπλώματα σε Executive, Business and Life Coaching. ‘Έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων σε θέσεις Γενικής Διεύθυνσης, μάρκετινγκ και ανάπτυξης αγοράς, κυρίως στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα.Ειδικά, τα τελευταία δεκαπέντε και πλέον,  χρόνια,  δραστηριοποιείται στο mentoring και στο coaching, εστιάζοντας  στις ανάγκες επιχειρηματιών, στελεχών επιχειρήσεων και θέματα επαγγελματικής ικανοποίησης. Εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με τον εθελοντισμό και σαν ιδρυτικό μέλος του ΚΕΜΕΛ  ( Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος ), έχει προσφέρει πολλά  στην υποστήριξη των νέων, σε θέματα επιχειρηματικότητας. Έχει συνεργαστεί  και συνεχίζει να συνεργάζεται,  ως coach και mentor, με το ΣΕΝ Junior Achievement, Innovathens, Orange Grove , Social Dynamo και το ALBA (Venture Garden). Είναι μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια επιχειρήσεων και φιλανθρωπικών οργανώσεων. 

Πηγή: Ίδρυμα Λαμπράκη