Επιλογή Σελίδας

Προς εκπαιδευτικούς α/θμιας εκπαίδευσης (εκτός Νομού Θεσσαλονίκης)

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης προσκαλεί τα σχολεία της Περιφέρειας να παρακολουθήσουν το νέο της εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με την Κ.Ο.Θ.» που μας πηγαίνει ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι σε διάφορες χώρες της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Από την Ισπανία και τη Φινλανδία μέχρι την Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, την Aυστρία και τη χώρα μας, την Ελλάδα, ο χάρτης θα μας μεταφέρει ως τις άκρες της ευρωπαϊκής ηπείρου με υπέροχες, χαρακτηριστικές μελωδίες και αποσπάσματα από έργα σπουδαίων Ευρωπαίων συνθετών.

Με τη βοήθεια, μέσω βίντεο, παιδιών από κάθε γωνιά της Ευρώπης, θα εξετάσουμε το ζήτημα της εθνικής ταυτότητας στη μουσική και πως η παράδοση, το περιβάλλον, το κλίμα, η γλώσσα, η ιστορία και κατά συνέπεια οι χοροί και τα τραγούδια μιας χώρας αποτυπώνονται στη λόγια μουσική της.

Μία πανδαισία μελωδιών από κάθε άκρη της ηπείρου μας που θα φέρει τα παιδιά σε επαφή με κάποια από τα πιο αγαπημένα συμφωνικά έργα του ευρωπαϊκού ρεπερτορίου και τον μουσικό πολιτισμό ολόκληρης της Ευρώπης.

Διεύθυνση ορχήστρας: Κωνσταντίνος Δημηνάκης

Κείμενο – παρουσίαση: Μαριάνα Μποζαπαλίδου

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 11:30-12:20 και θα μεταδοθεί live streaming κατά τη διάρκεια δια ζώσης συναυλίας από την Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μέσω link που θα σταλεί στα σχολεία που θα δηλώσουν συμμετοχή.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!: το πρόγραμμα θα ξεκινήσει 11:30

(ανεξάρτητα την ώρα που θα αναγράφεται στο youtube όταν συνδεθείτε).

Διάρκεια Προγράμματος: 50 λεπτά

Η συναυλία είναι δωρεάν και απευθύνεται στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία).

Για να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα είναι απαραίτητο να μπορείτε να συνδεθείτε διαδικτυακά από τις σχολικές σας μονάδες στο Youtube κανάλι της Ορχήστρας. Ο σύνδεσμος για να παρακολουθήσετε θα σας σταλεί μία ημέρα πριν.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfKtadcj2P…/viewform…

**ΠΡΟΣΟΧΗ**: Παρακαλείστε να συμπληρώνετε στη φόρμα συμμετοχής μία έγκυρη και σωστή ορθογραφικά, χωρίς εισαγωγικά και κόμμα, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (μέιλ) που μπορεί να δεχτεί εισερχόμενα. Ο σύνδεσμος θα σας σταλεί στο μέιλ που θα δηλώσετε.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: schools@tsso.gr

Πηγή: Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης