Επιλογή Σελίδας

Επιμορφωτικές-ενημερωτικές συνεδρίες θα πραγματοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αυτή την εβδομάδα, στο πλαίσιο υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης εκπαιδευτικών, ως εξής:

  • Σήμερα, Δευτέρα 23/1 για όλους τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εν συνεχεία για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης των περιφερειών στις οποίες ολοκληρώθηκε η επιλογή των Συμβούλων Εκπαίδευσης, που ξεκινούν πρώτοι την ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών της περιοχής ευθύνης τους. Οι Διευθυντές θα ενημερωθούν αναλυτικά για την ψηφιακή πλατφόρμα της αξιολόγησης, καθώς και για τις διαδικασίες προετοιμασίας που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως την ανάληψη υπηρεσίας από τους νέους Συμβούλους Εκπαίδευσης, προκειμένου εκείνοι να προχωρήσουν απρόσκοπτα στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών.
  • Εντός της εβδομάδας για τους νέους Συμβούλους Εκπαίδευσης των περιοχών που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία επιλογής τους, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα το έργο της αξιολόγησης. Θα δοθούν σαφείς οδηγίες, μεταξύ άλλων, για τα χρονικά περιθώρια των συναντήσεων με τους εκπαιδευτικούς και τις ημερομηνίες έναρξης παρακολούθησης των διδασκαλιών εντός των σχολικών αιθουσών.

Στόχος των διαδικτυακών αυτών επιμορφώσεων είναι να δοθεί ένας συνοπτικός οδηγός βημάτων για τη διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης εκπαιδευτικών, επίλυσης πρακτικών ζητημάτων και απάντησης σε τυχόν ερωτήματα που θα τεθούν από τους εκπαιδευτικούς, τους Διευθυντές και τους Συμβούλους που θα συμμετάσχουν στην πρώτη φάση υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης εκπαιδευτικών. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν προσωπικά για τις λεπτομέρειες των διαδικτυακών συναντήσεων.

Πηγή: ΥΠΑΙΘ